Echipamentul de munte - sfaturi utile

Multi oameni se bazeaza pe echipamente inadecvate sau de slaba calitate in drumetii. Acest lucru nu risca doar o excursie inconfortabila, dar poate in pune in pericol sanatatea si supravietuirea lor. Ba, mai mult, cele mai mari echipe de salvare pe munte se plang in mod constant ca oamenii merg pe dealuri si munti, fara echipament de baza necesar pentru supravietuire. Prin urmare, este important sa acorzi atentie sporita atunci cand alegi sa te aventurezi si sa alegi un echipament munte adecvat nevoilor tale.

Va trebui sa decizi mai intai ce fel de alpinism vrei sa practici si in ce conditii inainte de a alege cele mai bune unelte pentru acest sport. O mare parte a echipamentului pentru alpinism poate fi destul de costisitoare, de asemenea, asa ca va trebui sa fii capabil sa aloci bugetul necesar nevoilor tale. Alege un ham de inalta calitate, haine impermeabile si respirabile si toate echipamentele de siguranta necesare, cum ar fi o casca, ochelari, manusi si asa mai departe. Daca esti nou in acest sport, este o idee buna sa consulti un ghid profesionist inainte de a face o achizitie majora.

Cele mai bune echipamente de alpinism sunt usoare, functionale si durabile. Cablajul trebuie sa fie reglabil, astfel incat sa il poti purta in timp ce porti si alte straturi de imbracaminte. De asemenea, trebuie sa dispui si de o multime de bucle de transmisie la care sa agati carligele si alte echipamente. Unele carlige sunt dotate cu porti de blocare care impiedica deschiderea in timpul utilizarii, in timp ce altele nu. Pentru ca sunt multi-functionale si usor de depozitat, cel mai probabil vei avea nevoie de ambele modele, astfel incat sa existe permanent o rezerva, in cazul pierderii unora dintre ele. Alte echipamente pentru alpinism sunt concepute pentru a tine de cald si a pastra umezeala la distanta, in cazul unor conditii meteorologice nefavorabile. Cel mai bine este sa imbraci mai multe haine, cu straturile exterioare impermeabile si respirabile.

Pioletii si crampoanele sunt si ele unelte importante pentru alpinism. Prin urmare, este necesar sa alegi axe si crampoane care sa se potriveasca scopurilor specifice de a urca. Pioletii, in special, sunt proiectati pentru diferite aplicatii, de la alpinismul pe verticala, la  catarari pe gheata. Cel mai bine este sa consulti un expert pentru a determina ce tip de echipament ai nevoie, precum si ce tip de accesorii iti vor fi necesare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu