De ce sunt anunturile online tot mai prezente in viata noastra?

Probabil orice om ancorat la noutatile secolului XXI a avut contact la un moment dat cu fenomenul denumit „anunturi online”. Indiferent daca suntem in cautarea unui anumit bun, ori ca vrem sa vindem, sau pur si simplu ne sar in ochi, anunturile online nu sunt chiar asa usor de evitat, si nici nu este recomandat sa facem acest lucru.
 
Deoarece omul cauta in permanenta raspunsuri la intrebarile sale, ne-am gandit sa expunem o lista de raspunsuri la intrebarea: de ce sunt anunturile online tot mai prezente in viata noastra?

Un prim raspuns care ni s-a parut destul de evident a fost acela ca si noi suntem online foarte mult timp. Mediul in care aceste anunturi cresc si se fac vazute este un mediu controlat de oameni. Asadar, un motiv pentru care anunturile online sunt asa de vizibile in prezent este pentru ca sunt cerute si utilizate. Daca si-ar pierde utilitatea, atunci imediat si-ar pierde si vizibilitatea.

Unii dezvoltatori de site-uri de anunturi online folosesc publicitatea platita pentru a intra in contact cu posibili utilizatori. Aceasta modalitate fie plaseaza aceste platforme de anunturi online in primele randuri atunci cand facem o cautare prin intermediul motoarelor de cautare, fie apar pe alte site-uri cu care avem noi contact.

Un motiv important pentru care anunturile online au castigat teren este eficienta. Suntem intr-un secol al vitezei in care ne dorim ca toate actiunile sa se desfasoare in ritm accelerat. La un simplu click, textul este publicat instantaneu si poate fi vazut de utilizatori din toata tara, dar si din toata lumea. In plus, majoritatea site-urilor castiga din trafic, nu din taxarea utilizatorului. Acest lucru face ca majoritatea anunturilor online sa fie gratuite. Redactarea si publicarea unui astfel de anunt nu implica la nivel intelectual un efort prea mare pentru ca, in general, fiecare site are un sistem in pasi clari si usor de urmat pentru a realiza un anunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu