Recrearea viselor

Pentru multi oameni interpretarea viselor devine aproape imposibila pentru ca, desi stiu ca viseaza,  acestia uita ce anume au visat sau isi amintesc doar franturi. Vestea buna este ca, si asa din franturi visele pot fi recreate, si li se poate da un fir logic, atunci cand cel care a visat nu mai retine decat stari si fapte fara legatura concisa. 

Se intampla adesea sa ne trezim brusc, deranjati de un zgomot puternic (vezi sunetul alarmei dimineata), iar trezirea brusca sa ne rupa din vis si sa ne faca imposibila rememorarea sa. Insa exista si cazuri cand trecerea de la starea de somn la starea de veghe se face lent, iar acestea sunt momentele cele mai bune pentru recrearea viselor. Cateva minute de leneveala in pat cu ochii inchisi vor recrea fara indoiala atmosfera visului pentru cei care tin sa-si reaminteasca si sa interpreteze ce au visat. Un instrument perfect pentru aflarea insemnatatii unui vis este Ce Visez – interpretare vise, un dictionar de vise extraordinar de complex si demn de a deveni un prieten alaturi de care sa iti bei cafeaua de dimineata si sa ii “povestesti” chiar  si cele mai ciudate vise. Insa, Cevisez nu ofera doar un dictionar, ci si un instrument online pentru interpretarea viselor particularizat, nu la modul general, cu ajutorul forumului.
 
Recrearea viselor se poate face foarte usor prelungind sederea in pat, insa inamicul numarul unu al recrearii imaginilor din vis este recompunerea logica a visului in stare de veghe, pentru ca atunci oricare dintre noi este tentat sa dea un sens logic visului, sa faca anumite conexiuni ce nu existau in vis. Adaugam astfel visului impresii si consecinte si un fir logic, in general nespecfic visului. Astfel, acesta nici macar nu isi mai pastreaza calitatea de vis, ci devine o istorisire tesuta in stare de veghe si care uneori poate sa nu mai pastreze nicio legatura cu visul initial.

Internetul o sabie cu 2 taisuri?

Nu mai este un secret ca Internetul a devenit o parte importanta a vietii noastre. Prin intermediul acestuia putem comunica facil si rapid cu persoane aflate in celalalt capat al lumii, iar posibilitatea de a-ti face noi prieteni parca niciodata nu a fost mai usoara. Adevarul este ca datorita Internetului distantele nu mai reprezinta un impediment, iar oamenii pot fi mai aproape unii de altii, comunicarea fiind ridicata la un nivel superior. 

Cu totii comunicam virtual avand la dispozitie numeroase modalitati, fie ca este vorba de bloguri sau retele de socializare. Mai mult, acum putem sa fim conectati in permanenta prin intermediul telefonului mobil (nici telefonul nu mai este ca odinioara, in prezent fiind mai degraba o aplicatie a unui dispozitiv performant si multifunctional), punand la dispozitie informatii despre ce facem, unde suntem, cu cine, impartasim ganduri, sentimente, antipatii, ne facem prieteni noi, o sumedenie de prieteni, cu cat mai multi cu atat mai bine, afisam poze cu noi si cu cei dragi pentru a sublinia frumusetea neaosa sau pentru a mai arata si altora locurile pe care le-am vizitat. De departe cei mai multi prefera Facebook-ul pentru indeplinirea tuturor acestor activitati, fiind prietenos, usor de utilizat. Febra acestei retele de socializare ne-a cuprins si inca mai cuprinde tot mai multe persoane, ajungandu-se chiar pana la vorba aceea: “daca nu esti pe Facebook nu existi.” Astfel ca la oricare ceas din zi, iar unii chiar si din noapte, spunem “prezent!” Dam like-uri peste like-uri, comentam, vedem ce s-a mai intamplat prin lume, punem zeci de poze si ne holbam la alte zeci. Toate bune si frumoase daca suntem in deplina cunostinta de cauza. Facem ceea ce dorim, cum dorim, doar este o tara libera. Dar apare intrebarea: cand este prea mult? Vine un moment cand ar fi mai bine sa punem punct si sa fim mai rezervati? In ultimul timp am vazut foarte multi parinti care pun poze pe Facebook cu copiii lor. Si nu ar fi o problema daca ar fi vorba de cateva poze nevinovate, pentru ca in cele din urma este de inteles mandria fiecarui parinte vizavi de odorul sau. Dar situatia o ia putin razna, in opinia mea, cand contul d-nei “X” se confunda cu imagini ce surprind fiul sau fiica in ipostaze dintre cele mai nastrusnice, incepand cu Botezul si terminand cu prima zi de scoala. Pe langa faptul ca in lista de prieteni este posibil sa includem si persoane pe care nu le cunoastem, mai trebuie sa avem in vedere un aspect: Internetul nu uita, are o memorie incredibila, iar peste ani, cand copilul va creste si va fi Domnul Doctor, Presedinte sau pur si simplu un om obisnuit, s-ar putea sa fie pus intr-o situatie stanjenitoare, s-ar putea sa nu vrea ca o parte din universul sau personal, “prima baita” de exemplu, sa fie publica. In final sunt anumite situatii, amintiri, pe care dorim sa le pastram pentru noi, doar le numim elemente personale. 

Desigur ca nu trebuie sa trecem nici in extrema cealalta spunand ca putem trai si fara retele de socalizare. Tehnologia avanseaza si a nu fi la curent cu schimbarile poate reprezenta un handicap. In cele din urma trebuie avut in vedere ca Internetul este ca o sabie cu doua taisuri si trebuie sa fim constienti de acest lucru.

Necesitatea camerelor de supraveghere

O lume fara camere supraveghere reprezinta o tinta usoara pentru infractori. Absenta unor masuri de securitate cu privire la orice proprietate sau afacere poate mari probabilitatea unui jaf sau a unei crime. Ca proprietar al unei locuinte sau ca manager al unei companii, care vrea sa se asigure ca nimeni nu violeaza intimitatea domiciliului sau a sediului firmei, este necesar sa ia masuri de securitate, indiferent de natura acestora.

Camerele de supraveghere de la sdsmag.ro sunt de inalta calitate si pot fi instalate pentru a pastra activitatile ilegale departe de afacerea sau caminul tau. Prin plasarea acestor dispozitive in jurul unei incaperi, poti ajuta atat angajatii cat si familia sa se simta in siguranta. Sa presupunem ca personalul pleaca de la birou noaptea tarziu in fiecare zi, moment in care dispozitivele de supraveghere il vor face sa se simta protejat si respectat. Un angajat protejat este un angajat multumit, si dedicatia si volumul de munca vor fi altele, lucru care va creste productivitatea de ansamblu a afacerii.

Aceste camere de supraveghere pot oferi, de asemenea, un feedback valoros despre comportamentul angajatilor. Se pot monitoriza cu usurinta activitati ale personalului, iar in cazul unor neplaceri, se pot determina cu usurinta cauzele si vinovatii. Fiecare antreprenor stie cat de important este sa isi pastreze angajatii multumiti si fericiti pentru binele afacerii.

Aceste camere sunt importante pentru companii, deoarece functioneaza ca obstacole in calea unor activitati nedorite. Instalarea lor se poate face prin angajarea unor tehnicieni experti, care sa vina cu cele mai bune solutii de amplasare. La cumparare, asigura-te ca ai luat legatura cu un furnizor de renume pentru a putea beneficia de produse de calitate. Daca nu stii ce anume se potriveste mai bine nevoilor tale, informeaza-te online sau apeleaza la o persoana calificata in domeniu. In felul acesta nu vei risca sa achizitionezi o camera de supraveghere nepotrivita.

Idei de cadouri pentru sarbatori

Cum sarbatorile ne bat in geam am decis sa fac o mica lista cu posibile cadouri pentru sarbatori. Nu cadoul in sine conteaza, ceea ce este important este modul  in care il oferi, sa fie din suflet.

Asa ca vom incepe lista cu micile atentii:

1. Bijuterii, pot fi adresate atata barbatilor cat si femeilor (ceasuri, cercei, lantisoare)
2. Imbracaminte (rochii, camasi, geci, tricouri)
3. Incaltaminte (ghetute, papusi comici de casa)
4. Telefoane mobile, laptopuri, tot ce tine de it
5. Cartile preferate, anumite colectii importante ale unor autori
6. Bilete la teatru, concert important sau alte evenimente similare
7. Pentru copii jucarii, plusuri, masinute
8. Sejur la munte sau in strainatate
9. Accesorii de casa
10. Daca o persoana isi doreste din tot sufletul sa zugraveasca, ii puteti lua lavabil. Mai mult in gluma.
11. Animale de companie
12. Masina de spalat/ frigider/ aragaz si restul obiectelor de uz casnic
13. Flori ori de ghiveci ori buchet
14. Articole personalizate (cani, perne, calendare)
15. Articole sexy (lenjerie intima provocatoare)
16. Cursuri platite in domeniul dorit
17. Daca bugetul este foarte mare, de ce nu masina sau apartament

Astea fiind zise tot ce ramane este sa achizitionati orice cadou doriti, sa aveti imaginatie si sa daruiti din suflet.

Magia trandafirilor dintr-o vale

Trandafirii au foarte multe simboluri mai ales in functie de culorile lor. Cei mai iubiti trandafiri de indragostiti, dar si de oameni in general sunt cei roz sau cei rosii care reprezinta iubirea patimasa, dar si pura sau senzuala, sincera, insa in orice caz aduce in discutie dragostea. De aceea, gama de produse pe care noi v-o oferim are la baza trandafirii, flori care va ingrijesc cu toata daruirea lor si va ofera o adevarata magie de sarbatoare. 

Insa, pe portalul nostru gasiti nu numai produse cosmetice ci si produse care va pot ajuta sa va parfumati casa sau sa va oferiti un mediu cat mai placut acolo unde lucrati prin utilizarea vaselor decorative. Trandafirii reprezinta pentru gama noastra de produse o adevarat cascada de minuni, o carte deschisa cu calitati si multe beneficii. Astfel gama noastra de produse va pune la dispozitie nu doar produse cosmetice bio si naturale suta la suta insa si produse de aromaterapie, cosuri cadou pe care le puteti oferi prietenilor sau apropiatilor, saruri de baie, lumanari parfumate care va pot inveseli serile si va pot oferi o atmosfera mai romantica in camera, sapunuri lichid cat si servetele umede. Trandafirii din gama noastra de produse sunt obtinuti din cultura florilor din Valea Trandafirilor, chiar din inima Bulgariei, culesi cu multa grija. Tocmai de aceea putem sa numim intreaga gama - o magie, pentru ca natura ne ofera atat de multe intr-un spatiu etern paradisiac. 

Aici puteti sa beneficiati si de produse la seturi, intr-un ambalaj frumos, dar si de produse individuale atat cosmetice cat si decorative, in functie de preferintele pe care le aveti, avand posibilitatea sa oferiti persoanelor dragi un cadou plin de aroma si de stralucire, indiferent de ocazie. Astfel, Valea Trandafirilor poate sa se mute acolo unde doriti sa o duceti, folosind produsele cu extracte naturale din trandafiri.

Schimbarile sunt naturale si fac parte din viata

Faptul ca suntem diferiti, din puncul meu de vedere, este un mare avantaj pentru noi si pentru mediul inconjurator in care ne desfasuram activitatile de zi cu zi. Daca suntem diferiti, asta inseamna ca avem abilitati diferite, intr-o mai mica sau mai mare masura. Avand abilitati diferite putem sa facem lucrurile diferit, sa avem perspective diferite si sa gandim diferit. Schimburile de opinii si atitudinile diferite pot duce la inovare, iar inovarea duce la schimbare.

Schimbarile fac parte din procesul natural al vietii. Atat la nivel fizic, cat si psihic, respectiv intelectual, noi ne schimbam fara oprire. Schimbarea, ca proces general,  inseamna evolutie, chiar daca la nivel de persoana acest lucru nu este intotdeuna pozitiv.

Cand spun ca schimbarea nu este intotdeauna pozitiva ma refer la faptul ca sunt persoane care au o viata buna, dar cad in patima bauturii alcoolice sau a jocurilor de noroc si pierd tot ce au agonisit pana in acel moment al vietii. Isi pierd identitatea, familia si bunurile, devenind niste victime ale schimbarilor.

Nici schimbarile de regim politic nu sunt intotdeauna pozitive. Primul exemplu care imi vine in minte este schimbarea la regimul democratic a Romaniei, renuntand la stilul de viata comunist. Pana in momentul de fata, aceasta schimbare nu a fost intotdeauna pozitiva. Sunt parti atat negative, dar sunt si parti pozitive, cum ar fi libertatea de exprimare, spre exemplu. 

La nivel personal, cand devenim adulti, schimbarile dau navala. Trebuie sa fim responsabili, sa ne luam destinele in propriile maini, sa fim puternici si sa judecam conform valorilor impamantenite pana in acel moment. Pentru unii trecerea de la adult la copil vine mai repede, pentru altii mai norocosi acest lucru se intampla treptat si mai lin.

Cand devenim adulti trebuie sa invatam ca timpul ne va face sa pierdem persoane dragi. Este sigur faptul ca nu vom ramane singuri pentru ca vor fi alte persoane care vor intra in viata noastra cu scopul de a ne face existenta mai dulce. Trebuie sa invatam sa dam drumul, dar trebuie sa stim si cand sa prindem cu toata forta pe cineva. Ca sa nu insir doar propozitii anapoda pot sa vin cu un exemplu din viata mea. Nu pot sa spun ca am pierdut de tot persoana draga mie, dar relatia noastra nu mai este ca inainte si nici nu o sa mai fie vreodata. Despre fratele meu este vorba. Relatia dintre noi doi s-a schimbat dramatic in ultimii ani. Nici nu se putea altfel si nici nu trebuie interpretat ca fiind un lucru negativ. Amandoi urmeaza sa ne casatorim anul care vine. Eu am un logodnic, el are o logodnica. Logodnicul meu s-a mutat cu mine in casa parintilor, pe cand fratele meu, desi nu e mutat definitiv la viitoarea lui sotie, nu prea mai vine pe acasa pentru ca este mult timp ocupat cu job-ul sau, iar in timpul pe care il are liber sta mai degraba la logodnica sa. Avem idealuri diferite, avem planuri diferite pentru viitor si avem conceptii diferite despre viata si despre tot ce implica ea. Cand eram copii eram cei mai buni prieteni. Erau foarte rare momentele in care ne certam, dar chiar si atunci ne impacam repede. Aveam aceleasi cercuri de prieteni si eram impreuna la foarte multe petreceri. Obisnuia sa fie foarte protector si avea grija ca intotdeauna sa fiu fericita. Nici acum nu este cu mult mai diferit. Are in continuare grija de mine, dar nu cu aceeasi putere ca in trecut. Acum are o alta persoana pe care trebuie sa o protejeze si are o alta persoana, in afara de mine, care sa il protejeze. Si eu la randul meu sunt in aceeasi situatie.

Lucrurile se schimba, inevitabil. Nu le putem tine in loc pentru ca riscam sa le intoarcem importriva noastra si ceea ce era la un moment dat bine, ar puea sa devina chinuitor. Nu putem sa facem altceva decat sa lasam viata sa isi  urmeze cursul. Ce putem sa face pentru noi ca sa ne fie bine este sa traim din plin fiecare clipa pe care o avem la dispozitie pentru ca acele momente cu siguranta nu se vor mai intoarce.

Produsele naturale - o alternativa la indemana

Ce sunt produsele naturale de sanatate?

Cand vorbim despre un "produs natural” in randul medicamentelor, ne referim la un termen folosit pentru a descrie plante si alte suplimente realizate din surse naturale. Ele sunt uneori numite "suplimente" sau medicamente "alternative" si sunt vandute pentru a preveni o boala sau pentru a promova sanatatea. Exista mai multe tipuri diferite de produse naturale, printre care:
  •     vitaminele si mineralele
  •     remediile pe baza de plante
  •     medicamentele homeopatice
  •     medicamentele traditionale
  •     probioticele
  •     aminoacizii si acizii grasi esentiali

Poti cumpara oricare dintre aceste produse direct din farmacii si plafare fara prescriptie medicala, sau le poti obtine de la un furnizor de ingrijire.

Sunt produsele naturale sigure?


Deoarece exista atat de multe produse diferite disponibile pentru cumparare, nu exista niciun raspuns concret la aceasta intrebare. Este important sa ne amintim ca doar pentru ca un produs pretinde ca este "natural" nu inseamna intotdeauna ca este si sigur. Unele pot fi daunatoare daca se administreaza in exces, in timp ce altele pot provoca efecte secundare sau reactii alergice.

Este de asemenea important sa ne amintim ca, daca un produs este sigur pentru adulti, aceasta nu poate fi sigur si pentru copii. Copiii sunt inca in crestere si in curs de dezvoltare, iar corpurile lor pot raspunde diferit la un produs sau un medicament, decat corpul unui adult.

Poate copilul meu sa ia produse naturale in cazul in care utilizeaza deja un alt medicament?
In mod normal, produsele naturale nu ar trebui sa afecteze sub nicio forma sanatatea, chiar si pe cea a copiilor. Cu toate acestea, nu toate medicamentele naturale se pot administra in voie. In functie de substantele din compozitie, ele trateaza anumite afectiuni, dar nu pe toate. Asadar, este bine ca inaintea oricarei administrari sa ne interesam bine asupra dozelor pe care trebuie sa i le administram si efectele in timp ale acestora. Pentru ca unele produse pentru copii pot interactiona si cu alte medicamente, chiar si medicamente fara prescriptie medicala, este bine totusi sa consultam un medic de specialitate. Daca adultii s-au obisnuit de mult sa se joace de-a doctorul, cu un copil nu trebuie sa glumesti. Daca un medicament este administrat incorect, se poate opri din crestere, organele se pot dezvolta selectiv si, bineinteles, exista si riscul aparitiei unor alte afectiuni. 

Asadar, discuta intotdeauna cu medicul copilului tau inainte de a-i administra chiar un produs natural, pe baza de plante.

A fi sau a nu fi orgolios

Unii oameni se intreaba de ce nu au si-au intalnit si ei marea dragoste, de ce sunt singuri si nimeni nu ii apreciaza. E foarte simplu: tot ce au acesti oameni este orgoliul. Cum vrei tu sa iubesti daca aceasta trasatura negativa te domina? Cum vrei sa te intelegi cu oamenii daca nu lasi niciodata de la tine?!
 
Orgoliul este ca un magnet, atrage negativismul, pesimismul si lucruri care nu iti ranesc sufletul. Orgoliul indeparteaza oamenii. Aveam mai demult un prieten foarte orgolios si arogant. Tot ceea ce ii spuneam lua in batjocora. Nu dadea doi bani pe ideile mele, nu imi lua in considerare parerile si daca nu faceai ca el, erai dusmanul lui. Nu accepta niciodata sa-l corectezi, chiar daca si tu si el stiati ca a gresit. El incerca sa fie prototipul omului perfect. A esuat, bineinteles, iar ca urmare si-a indepartat toti prietenii de el. Acum e singur, locuieste intr-o garsoniera si se uita la meciuri de fotbal toata ziua.

  Am cunoscut in schimb si persoane deosebit de bune, sincere, care ar da orice sa fi tu fericit. Sunt tipul acela de persoane care te ajuta neconditionat, care atunci cand o cearta e pe punctul de a incepe lasa de la ele si o evita, persoane care au sufletul prin de iubire si recunostinta. Pot spune ca oamenii care nu sunt controlati de orgoliu, care sunt toleranti, buni, iubitori, sunt oamenii de la care primesti energie si putere. Cand esti inconjurat de persoane cu un suflet atat de pur si candid, atunci si tu vei incepe sa fi ca ei. E un lucru care e demonstrat stiintific.

  Cu ce te ajuta orgoliul? Multi sunt de parere ca orgoliul este modul prin care lumea stie ca nu esti ,,prostul care tot timpul cedeaza”. Altii cred ca orgoliul creaza un fel de scut pentru a te proteja de suferinta si dezamagiri. Ei merg pe principiul ,,Nicio asteptare, nicio dezamagire!”. Pai atunci de ce te mai astepti sa vezi lumina zilei? De ce te astepti sa primesti iubire de la cineva, candva, daca tu nu esti in stare sa o oferi? E imposibil sa nu ai nicio asteptare. Fiecare dintre noi se trezeste dimineata cu un scop: sa mearga la scoala, sa mearga la serviciu, sa alerge, sa cucereasca lumea, sa ajunga la Paris, sa escaladeze Everestul... Fiecare avem un vis, o dorinta pe care vrem sa o ducem pana la capat. Trebuie sa fim constienti ca singuri nu putem rezolva nimic. Suntem prea mici intr-o lume atat de mare. Avem nevoie de oameni care sa ne ghideze, oameni care sa ne ridice atunci cand cadem, oameni care sa aiba grija de noi, oameni care sa ne invaluie cu iubire.
 
Cineva mi-a spus odata: ,,Daca ajungi sa crezi ca greseala celuilalt poate sa fie oricand greseala ta, ierti. Si fiecare gest de iertare este suficient prin el insusi.”. Omul prezinta o capacitate de a ierta nemasurata. De fapt si de drept, poti ierta orice. Atata timp cat Dumnezeu te iarta pentru tot ceea ce faci, cu conditia de a de indrepta, tu de ce nu i-ai ierta pe cei de langa tine? Te consideri superior celor care-ti gresesc? Nu uita ca ai putea fi oricand in locul lor! Nu cred ca te-ai simti prea bine stiind ca o persoana apropiata tie nu te va ierta niciodata pentru o greseala pe care ai facut-o neintentionat poate…

Deci, lasa-ti orgoliul de-o parte! El ne desparte, nu ne uneste. El este cel care genereaza certuri, despartiri, suferinta, lacrimi. Fii un om bun si invata sa renunti la orgoliu, incearca sa-ti umpli inima de iubire, de dragoste adevarata, de fericire, libertate si iertare. Avem o singura viata, de ce ne-am petrece-o luptand cu altii sau certandu-ne in fiecare zi? Bucurati-va de ceea ce aveti in jurul vostru, de lucruri mici precum renasterea naturii sau dansul unor randunele. Traiti frumos si simplu. Respirati iubire in fiecare secunda. Fiti umani.