Produsele naturale - o alternativa la indemana

Ce sunt produsele naturale de sanatate?

Cand vorbim despre un "produs natural” in randul medicamentelor, ne referim la un termen folosit pentru a descrie plante si alte suplimente realizate din surse naturale. Ele sunt uneori numite "suplimente" sau medicamente "alternative" si sunt vandute pentru a preveni o boala sau pentru a promova sanatatea. Exista mai multe tipuri diferite de produse naturale, printre care:
  •     vitaminele si mineralele
  •     remediile pe baza de plante
  •     medicamentele homeopatice
  •     medicamentele traditionale
  •     probioticele
  •     aminoacizii si acizii grasi esentiali

Poti cumpara oricare dintre aceste produse direct din farmacii si plafare fara prescriptie medicala, sau le poti obtine de la un furnizor de ingrijire.

Sunt produsele naturale sigure?


Deoarece exista atat de multe produse diferite disponibile pentru cumparare, nu exista niciun raspuns concret la aceasta intrebare. Este important sa ne amintim ca doar pentru ca un produs pretinde ca este "natural" nu inseamna intotdeauna ca este si sigur. Unele pot fi daunatoare daca se administreaza in exces, in timp ce altele pot provoca efecte secundare sau reactii alergice.

Este de asemenea important sa ne amintim ca, daca un produs este sigur pentru adulti, aceasta nu poate fi sigur si pentru copii. Copiii sunt inca in crestere si in curs de dezvoltare, iar corpurile lor pot raspunde diferit la un produs sau un medicament, decat corpul unui adult.

Poate copilul meu sa ia produse naturale in cazul in care utilizeaza deja un alt medicament?
In mod normal, produsele naturale nu ar trebui sa afecteze sub nicio forma sanatatea, chiar si pe cea a copiilor. Cu toate acestea, nu toate medicamentele naturale se pot administra in voie. In functie de substantele din compozitie, ele trateaza anumite afectiuni, dar nu pe toate. Asadar, este bine ca inaintea oricarei administrari sa ne interesam bine asupra dozelor pe care trebuie sa i le administram si efectele in timp ale acestora. Pentru ca unele produse pentru copii pot interactiona si cu alte medicamente, chiar si medicamente fara prescriptie medicala, este bine totusi sa consultam un medic de specialitate. Daca adultii s-au obisnuit de mult sa se joace de-a doctorul, cu un copil nu trebuie sa glumesti. Daca un medicament este administrat incorect, se poate opri din crestere, organele se pot dezvolta selectiv si, bineinteles, exista si riscul aparitiei unor alte afectiuni. 

Asadar, discuta intotdeauna cu medicul copilului tau inainte de a-i administra chiar un produs natural, pe baza de plante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu