3 carti contemporane pe care trebuie sa le citesti

Intreaga creatie literara a suferit schimbari majore in ultimul secol. Am ajuns ca de la descrierile pitoresti ale lui Dumas sa citim despre Codul lui Da Vinci, despre extraterestri sau despre vrajitori si vampiri. Totuşi, literatura moderna este foarte spectaculoasa, mult mai palpitanta si, de ce nu, plina de suspans, povesti frumoase de iubire si lectii de viata. Asadar, astazi va voi prezenta 3 carti pe care le-am citit de curand si care m-au impresionat.

1. ,,Sub aceeasi stea”- John Green

Cartea prezinta povestea de dragoste a doi adolescenti indragostiti. Nimic special pana acum. Faptul care face aceasta carte sa fie un izvor nesecat de sensibilitate este acela ca ambele personaje principale, Hazel si Augustus, sufera de cancer. Cei doi se intalnesc la un grup de suport moral si se indragostesc nebuneste unul de celalalt. Povestea lor de iubire este un periplu continuu, traverseaza granite si trece prin multe incercari cruciale. Iubirea pe care o au unul fata de celalalt ar trebui sa fie un exemplu pentru fiecare adolescent. Carte te tine cu sufletul la gura pana la ultima pagina si de cateva ori reuseste sa-ti fure cateva lacrimi. Printre distinctile de care s-a bucurat aceasta opera vreau sa amintesc International Bestseller,#1 TIME Magazine Fiction Book – 2012,Entertainment Weekly Best Fiction Book – 2012

,#1 New York Times Bestseller si #1 Wall Street Journal Bestseller. Celebru ziar New York Times afirma ca ,,Sub aceeaşi stea este un amestec de melancolie, duioşie, înţelepciune şi umor.”. Recomand cu caldura aceasta carte tuturor celor care sunt tanjesc dupa un roman sublim de dragoste.

Un citat care mi-a ramas intiparit in minte este ,, Gandurile mele sunt stele pe care nu le pot aduna in constelatii.”.

2. ,, Inainte sa adorm”- S.J.Watson

In primul rand, tin sa precizez un lucru deosebit de importat care cu siguranta o sa va lamureasca in legautra cu frumusetea si originalitatea acestei carti: romanul a fost Cel mai vândut debut britanic, după seria Harry Potter a lui J.K. Rowling. Christine are 47 de ani si e scriitoare. Dupa ce sufera un accident, capacitatea ei de memorare sufera serioase leziuni, fapt pentru care se alege cu o boala foarte rara si periculoasa. Sotul ei, Ben, para a fi alaturi de ea in fiecare zi, incercand sa o faca sa-si aminteasca de fiecare data cine e, unde se afla, care este viata ei si ce a patit. Doctorul ei o sfatuieste sa tina un jurnal pentru a-si putea aminti mai bine ceea ce face in fiecare zi. Cartea ia o intorsatura de neimaginat atunci cand Liz citeste intr-o dimineata in jurnal,, Sa nu ai niciodata incredere in Ben”. In opinia mea, este unul dintre cele mai bune romane de actiune pe care le-am citit vreodata. De altfel, si oamenii de specialitate au o parere foarte buna despre acesta carte: Tess Gerritsen spune ca acesta creatie este ,,Pur şi simplu, cel mai bun roman de debut pe care l-am citit vreodată.”, in timp ce criticii literari de la Guardian sunt de parere ca ,,<<Inainte sa adorm>> este un roman desăvârşit. Structura lui e atât de ameţitoare, încât te face aproape să nu mai fii atent la stilul minunat în care e scris.”. Daca doriti sa citit o carte care o sa va taie respiratia si care o sa va lasa fara cuvinte, acest roman extraordinar este solutia perfecta.

3. Clientul- John Grisham

Actiunea acestei carti se invarte in jurul lui Mark Sway, un pusti de 11 ani care, impreuna cu fratele sau mai mic, a asista la o sinucidere. Nu ar fi fost nimic prea anormal daca cel care s-ar fi sinucis nu ar fi foat avocatul unui criminal al mafiei care a ucis un senator american. Mark, ,,capul familie” , asa cum se autointituleaza pe tot parcursul cartii, este extrem de speriat deoarece inainte ca avocatul sa se sinucida, ii marturiseste baiatului un secret de importanta nationala. Incercand sa scape cu viata din aceasta situatie, urmarit de F.B.I, mafie si fiind nevoit sa aiba grija si de mama sa care nu poate gestiona foarte bine situatia, Mark se hotaraste sa angajeze un avocat. Intreaga carte este o aventura continua in care lucrurile care ti se par firesti, clare, sigure se schimba 180 de grade. Romanul a fost ecranizat in 1994, regizor fiind Joel Schumacher. Pentru iubitorii de romane politiste, aceasta carte va fi precum prajitura cu ciocolata dupa o masa de sarbatoare.
 
Sper ca am reusit sa va conving macar in privinta unei singure carti dintre cele 3 prezentate mai sus. Va asigur ca pe oricare a-ti citi-o, nu veti regreta pentru ca toate sunt excelente, pline de culoare, umor, suspans si iubire. De asemenea, sunt foarte bine scrise, autorii avand un talent nemaipomenit. Nu ramane decat sa va urez spor la citit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu