Modalitati de nastere surprinzatoare


Chiar daca sunt unele modalitati de nastere mai mult sau mai putin normale, ele reprezinta decizia pe care viitoarea mama o va lua in privinta copilului ei. Desigur, nici una dintre ele nu este periculoasa, doar ca, adeseori, este posibil sa apara complicatii care necesita interventia unui doctor, mai ales in functie de cat dureaza nasterea.

Modalitati de nastere:

1. „Rapida”

Cat dureaza nasterea, in unele cazuri? Aproximativ 2 minute, si da, s-a intamplat de multe ori. De exemplu, anul trecut, o femeie din Marea Britanie a nascut la doar 120 de secunde dupa ce i s-a rupt apa. Aceasta femeie a declarat ca a mers pe jos foarte mult in perioada cat a fost insarcinata, acesta fiind motivul pentru care a nascut in doar 2 minute. Mai mult decat atat, ea a spus ca a resimtit dureri de o intensitate foarte mica, nasterea fiind un proces foarte placut.

2. „Gratuita”

Aceasta este stiuta, de asemeni, ca fiind o nastere neasistata, in care acest proces se efectueaza acasa, fara asistenta unui doctor sau a unei moase. Prietenii si familia pot fi prezenti, dar nici unul nu actioneaza ca un asistent maternal. In schimb, femeia care da nastere isi determina singura cursul travaliului ei, dar aceasta trebuie sa fie sustinuta moral, pe toata perioada procesului. Atat cat dureaza nasterea si travaliul, mama trebuie sa fie sustinuta, din punct de vedere moral, de toti cei care iau parte la acest eveniment emotional, deoarece toate cunostintele in aceasta privinta se afla, deja, implementate in subconstientul mamei.

Multe informatii despre nastere si fazele travaliului am gasit aici pe 7 pitici.

3. „Din greseala”

Desi suna a fi mai mult o gluma, din pacate, in ziua de azi, multi adolescenti dau nastere in parcuri sau toalete, deoarece nu realizeaza, complet, ceea ce se intampla cu corpul lor. Asadar, acestia raman, de cele mai multe ori, surprinsi, iar, in peste 90% dintre cazuri, apare anxietatea.

4. „In avion”

Da, iarasi un tip de nastere ciudat, dar este justificat, desigur. Unele dintre viitoarele mame doresc sa nasca intr-un avion, deoarece sunt multe companii care, dupa o asemenea trauma pe care a trait-o mama, ii ofera acesteia, dar si copilului, sansa de a calatori, in mod gratuit, pe toata durata vietii lor. Prin urmare, nu este de mirare ca unele persoane chiar profita de acest lucru, gasind metode de a urca intr-un avion in cel de-al 3-lea trimestru de sarcina.

5. „Pe scena”

Se pare ca, in Statele Unite ale Americii, este o emisiune numita „The Birth of Baby X”, unde viitoarele mame isi vor vedea, pentru prima data, copilul, indiferent de cat dureaza nasterea. Totusi, se pare ca aceasta emisiune a fost suspendata, recent, deoarece au aparut diferite discutii legate de aspectul nasterii.

Desigur, cel mai probabil dumneavoastra nu veti alege una dintre aceste modalitati de nastere, dar, cu siguranta, ele s-au intamplat in trecut si, probabil vor avea loc si in viitor. Recomandat este sa dati nastere intr-un loc steril, cum ar fi la spital, deoarece niciodata nu se stie ce complicatii pot aparea, care pot pune in pericol atat viata dumneavoastra, cat si pe cea a copilului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu