Ghicitori de toamna pentru la scoala

Daca lucrati in invatamant si predati la clasele I-IV, cu siguranta stiti cat este de important sa le oferiti copiilor niste jocuri si ghicitori atractive cu care sa le captati atentia. Mai ales in clasa I, cei mici vin la scoala fara a intelege exact ce inseamna aceasta si ce pas mare au facut de la gradinita la scoala. Pentru ei lucrurile sunt inca la nivelul de joaca si pentru a putea sa-i ghidati pe calea cea buna veti avea ceva de munca.
Insa cum prea bine stiti, calea spre cunoastere va fi la inceput pavata cu jocuri si mici enigme, lucruri care sa ii fascineze si "prinda" pe copii astfel incat incetul cu incetul, fiecare sa se deprinda cu statul cuminte in banca si facutul lectiilor.
Noi ne-am gandit sa va propunem azi, indiferent daca sunteti educator o tema de sezon: ghicitori de toamna. Este un subiect foarte frumos iar cei mici vor fi de-a dreptul incantati de micile enigme cu care ii veti provoca la gandire. Iata mai jos un astfel de exemplu:

Din mugur ea răsare
Verde se deschide-n soare
Şi trăieşte, până când
Vine toamna, cu-al său vânt
S-o trântească la pământ.

Astfel, nu numai ca ii veti oferi o enigma la care va trebui sa se gandeasca dar in acelasi timp va trebui sa isi si foloseasca cunostintele deja acumulate sau dimpotriva sa invete cum ca frunza iese din mugur, ca traieste primavara si vara iar toamna, evident, se scutura in timp ce plantele se pregatesc pentru a trece prin lunga iarna.
La sfarsit, propuneti-i un mic joc si in loc sa ii spuneti dumneavoastra o ghicitoare, lasati-l pe cel mic sa compuna una. Insa nu va grabiti sa ii dati raspunsul din prima chiar daca il stiti. Faptul ca aparent, ghicitoarea lui v-a pus in impas il va stimula sa caute sa invete si altele, marindu-si astfel bagajul de cunostinte.

Un comentariu:

  1. Astfel, nu numai ca ii veti oferi o enigma la care va trebui sa se gandeasca dar in acelasi timp va trebui sa isi si foloseasca cunostintele deja acumulate sau dimpotriva sa invete cum ca frunza iese din mugur, ca traieste primavara si vara iar toamna, evident, se scutura in timp ce plantele se pregatesc pentru a trece prin lunga iarna
    http://newdeerhuntergame.com

    RăspundețiȘtergere