Cu photoshop prelucrarea fotografiilor digitale nu a fost niciodata mai simpla


Avem cateva imagini pe care trebuie sa le prelucram rapid, sa le retusam, sa le dam o alta „fata”. Cu mult timp in urma puteam sa facem aceste lucruri foarte greu, pierdeam timp mult, de multe ori trebuia sa reluam anumite procese. Astazi, un simplu program ne ajuta sa realizam absolut orice cu o fotografie digitala. E vorba de photoshop, cel mai cunoscut soft de prelucrare fotografii detinut de compania Adobe. Din doar cateva click-uri si cateva miscari agere ale mouse-ului putem sa transformam complet o imagine, putem face colaje, putem sa facem pliante, diverse afise, tot ce ne trebuie pentru a putea sa realizam rapid proiectul dorit.

Avantajele oferite de photoshop sunt date in special de instrumentele puse la dispozitia utilizatorului si de interfata user friendly, un pic cam complicata, dar foarte usor de utilizat daca invatati toate comenzile rapide si stiti exact unde se afla fiecare lucru in parte. Ceea ce nu gasim in alte programe asemanatoare, cel putin nu asa de dezvoltate si de utile, sunt selectiile, straturile, mastile, canalele si retusarea sau optimizarea imaginilor pentru Web. De asemenea, programul celor de la Adobe citest majoritatea fisierelor raster si vector, are o multime de optiuni pentru fiecare operatiune aplicata unei anumite parti din imagine si poate integra diverse plugin-uri deosebit de utile cand avem de obtinut niste afise mai sofisticate, de exemplu. Printre alte facilitati oferite de Photoshop in ultimele variante lansate pe piata gasim Camera RAW, prin care putem sa accesam rapid imaginile RAW produse de camere foto, Adobe Bridge, pentru gestionarea fisierelor imagini, Multitasking, suport High Dynamic Range pe 32 de biti, creare si editare imagini pe 32 de biti. Se mai adauga Shadow/Highlight, pentru contract imbunatatit imagini subexpuse sau supraexpuse, Vanishing Point, clonare, pictare, lipire elemente cu transpunere in prespectiva obiectelor aflate deja in imagine sau Image Warp, deformarea imaginilor plane cu ajutorul unei matrice editabile.

Per total, programul de editare si prelucrare profesionala foto este cel mai bun instrument atat pentru amatori, cat si pentru profesionisti. Mai multe despre Adobe Photoshop si raspunsuri la cele mai diverse intrebari gasiti pe forumdefotografie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu