Avantajele aspiratoarelor-robot si principalele functii ale acestora

Din 2002 gospodinele si pasionatii de gadgeturi au la dispozitie o noua modalitate de a face curatenie: aspiratoare robot. Daca la inceput clientii nu s-au ingramadit sa le cumpere, odata ce au vazut ce functii ofera si cat de usor se pot adapta spatiilor de curatat, oamenii au cumparat tot mai multe modele, producatorii fiind obligati sa imbunatateasca periodic fiecare model si design.

Aspiratoarele robot pe care le intalnim astazi in magazinele online sunt cu aspirare uscata, curatare umeda sau modele hibride, aspira si spala in paralel. Functionarea unor aspiratoare robot este foarte simpla, sunt sub forma de disc, se rotesc in spatiile stramte, au baterii reincarcabile si perii pentru a strange praful, se pot orienta singuri in spatiu prin cartografierea 3D a spatiului camerelor. Hartile virtuale ale robotilor aspirator sunt realizate cu ajutorul senzorilor acustici, ai celor cu infrarosu si cu ajutorul undelor radio. Astfel se evita obstacolele si se identifica zonele cu grad foarte mare de murdarie. Aspiratoarele robot pot sa curete praful, sa mature in timp record, sa curete gresia, avand functie de mop, detecteaza si ocolesc obstacolele, pot sa „urce” anumite trepte mai joase, se intorc la „baza”, la priza, pentru reincarcare dupa fiecare ciclu de curatenie. In functie de fiecare suprafata ce trebuie curatata aspiratoarele isi adapteaza programele pentru o eficienta sporita a igienizarii si curateniei facute in camere.

Unele modele pot aplica si „pereti virtuali” pentru a curata doar camera vizata si nimic altceva, altele pot avea si functie de dispersie de parfum, ca sa schimbe complet atmosfera din camerele unde fac curat. Toate au filtre HEPA care retin praful si microorganismele „culese” de pe covoare, parchet, gresie, se intretin usor, rezista in timp la utilizare sustinuta, piesele de schimb se gasesc in magazinele online asa ca orice defectiune poate fi remediata foarte rapid.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu