Ce este SEM si cum poate el influenta o campanie de marketing online?

Marketingul este poate cea mai simpla si mai eficienta modalitate prin care se pot promova produse si servicii. Scopul campaniilor de marketing este definit de livrarea mesajului brandului si ofertelor catre un numar cat mai mare de potentiali clienti, interesati de produsele si serviciile unei anumite companii. In era digitala, cand toata lumea are acces la internet de mare viteza, cautarile de servicii si produse se realizeaza exclusiv online. Oamenii cauta dupa anumite cuvinte cheie introduse in motoarele de cautare si gasesc rezultate relevante, cumpara ce doresc, pun intrebari, interactioneaza cu brandurile. Pentru a ajunge mai rapid la acest tip de clienti „digitalizati” patronii unor businessuri au la dispozitie un instrument de marketing online destul de eficient numit SEM sau Search Engine Marketing.

Asa cum ii spune si numele SEM-ul se refera la marketarea produselor si ofertelor prin intermediul marilor motoare de cautare, se folosesc cuvinte cheie care vor duce direct la site-ul afacerii, la produse si servicii. Clientii sunt targetati mai usor si li se ofera exact ceea ce cauta. Atunci cand un client ajunge sa cautate ceva pe un motor de cautare, produs sau serviciu, acesta se afla deja in stadiul in care vrea sa cumpere ceva. Asa ca atunci cand se introduc cuvintele cheie in motorul de cautare acesta va afisa anunturile de promovare ale afacerii respective si va oferi pe loc exact produsele si serviciile pe care le cauta clientul respectiv. Pe scurt firmele isi scot in fata produsele si serviciile si ii determina pe oameni sa intre pe site-ul vor prin aceste strategii SEM, acestia devenind rapid clienti pentru ca vor cumpara respectivele bunuri si servicii. Avantajele SEM pentru o campanie de marketing online sunt multiple.

In primul rand vorbim despre trafic targetat non-stop, odata ce ai vizibilitate in online vei avea si trafic targetat in fiecare ora, in fiecare zi. In al doilea rand, costurile sunt reduse, eficientizate, e mai usor sa transformi un user intr-un client, raspunsurile sunt masurate via Googla Analytics, eficienta campaniei e usor de monitorizat. In al treilea rand SEM contribuie la un brand builing mai solid, practic dovedesti celor care iti vad afacerea in cautari ca ai autoritate si ca esti un brand de incredere. Pentru ca rezultatele afisate afiseaza de mai multe ori la multiple cautari anunturile respective cu produse si servicii data viitoare cand un potential client va avea nevoie de ceva se va duce cu gandul direct la afacerea ta. In al patrulea rand, SEM va ajuta sa fiti competitivi, sa fiti mereu pe val si sa nu lasati concurenta sa va fure clientii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu