Valorifica-ti creativitatea in fiecare zi

Iti doresti sa fii mai creativ in viata de zi cu zi, insa ti se pare ca nu mai ai idee, insa ai nevoie de idee, pentru proiecte, job, activitati etc? Atunci poate ar trebui sa incerci cateva tehnici care sa-ti sporeasca creativitatea. In primul rand, sa facem o remarca importanta. Este gresita perceptia precum: doar cei care activeaza intr-un domeniu artistic/umanistic trebuie sa fie creativi. Este total gresit, deoarece fiecare om are nevoie de creativitatea. Putem pune un semn de egalitate intre creativitatea si ingeniozitate, daca acesta este un termen mai popular. Avem nevoie sa fim creativi in alegerile pe care le facem, in activitatile din afara job-ului, in interactiunile cotidiene, in alegerea locului de vacanta. Avem nevoie de creativitate, de aceea trebuie sa stim cum putem sa o valorificam si mai mult.

Poti invata cateva tehnici elementare care sa-ti sporeasca creativitatea. Prima tehnica ar fi sa faci modificari majore in decorul camerei tale. Poti puta mobilierul, poti schimba draperiile sau tablourile/accesoriile. Important este sa fie o schimbare majora, astfel incat creierul tau sa nu fie acomodat cu acest décor. Camera in care stai reprezinta locul tau de siguranta, in care iti vin multe idei, unde stai sa meditezi, de aceea, este foarte important ca ea sa fie o sursa de inspiratie. Din moment ce pastrezi acelasi décor luni sau chiar ani la rand, creierul tau este acomodat cu incaperea, respectiv, are un tipar de activitate. In momentul in ca care modifici locul mobilei, schimbi draperiile sau alte lucruri cu locul, creierul tau se afla in fata unei provocari, sa se obisnuiasca cu noul décor si sa memoreze locurile obiectelor. Vei vedea ca veni deveni mult mai creativ astfel, vei avea mai multe idei si vei fi mai productiv. Creierul va incepe sa gandeasca altfel, iti va furniza idei noi, la care nici nu te-ai fi gandit pana in acel moment. Si oricat de ciudat nu ar parea, chiar tu ai fost cel care a generat schimbarea. Important este sa faci schimbari de décor macar o data in luna, astfel incat creierul tau nu reuseasca sa se acomodeze prea mult cu incaperea. Desigur, pentru cei care iubesc sa-si pastreze zona de confort si sa nu stea prea mult sa se gandeasca unde se afla un anumit obiect, schimbarea decorului camerei va fi mult mai problematica, insa merita de incercat. O alta tehnica foarte simpla pentru a provoca creierul sa gandeasca si sa devii mai creativ este sa incerci sa te speli dimineata pe dinti, tinand periuta cu cealalta mana, decat cea cu care faci asta in mod obisnuit. Vei vedea, nu va fi tocmai usor, deoarece aceasta sarcina este noua pentru creierul tau, de aceea, are nevoie de timp pana o va putea efectua la performanta dorita. Insa, astfel, pui creierul sa lucreze, ii dai sarcini si el iti va da inapoi mai multa ingeniozitate.

La fel poti proceda si in drumul spre serviciu, incearca intr-o zi sa nu mai mergi pe drumul obisnuit, ci incearca un alt drum. Acesta va fi un adevarat boom pentru creierul tau, deoarece din nou ii dai o sarcina pe care nu a efectuat-o pana acum. Era mult mai simplu pentru el sa te coordoneze pe drumul pe care mergi in fiecare zi, astfel, erai si tu in zona de confort, dar, acum, ca ai luat-o pe alt drum, il pui sa se gandeasca, sa operationalizeze, altfel zis, il pui sa lucreze. Dar tu tocmai asta si-to doresti, nu e asa? Creierul tau sa lucreze constant si sa-ti furnizeze idei faine, sa-ti sporeasca creativitatea. Sunt inca o multime de alte tehnici de antrenare a creierului, important este sa vrei sa le incerci si sa le aplici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu