Facilitatile financiare oferite de statul britanic celor care muncesc sau traiesc in regat

Ca orice tara si Marea Britanie are un sistem foarte bine pus la punct atunci cand vine vorba de suportul celor care locuiesc acolo si celor care sunt rezidenti antrenati in campul muncii. Statul englez garanteaza o serie de beneficii sociale la care puteti avea acces imediat ce ati intrat in sistemul legal de munca britanic. Lista este destul de lunga si cuprinde o multime de facilitati la care oricine, romani in uk sau cetateni din alte state, pot beneficia atat timp cat muncesc legal si dovedesc acest lucru.

De exemplu, romanii care au copii primesc alocatii, ajutor social care nu e impozabil, se platesc taxe fixe fara a se tine cont de veniturile parintilor, cei care lucreaza pot face credite fiscale, speciale pentru cei care muncesc, dar au venituri mai mici, dar si pentru cei care au mai multi copii in ingrijire. Pentru acei romani in uk care au venituri mici se acorda compensatii financiare, conditia fiind neincadrarea in campul de munca si dovedirea locuirii in Anglia, plata chiriei si taxele municipale pot fi suportate tot cu ajutorul statului britanic, se acorda compensatii si pentru asa ceva, conditia fiind iarasi veniturile mici. Locuintele sociale sunt puse la dispozitia celor interesati, care isi cauta de lucru si vor sa se stabileasca in Marea Britanie, alocatia de maternitate si cea la nasterea primului copil le ajuta pe mamici sa isi creasca mai usor pruncii. Pensiile de invaliditate si alocatiile pentru ingrijitorii persoanelor cu dizabilitati se afla si ele pe lista de beneficii de care se pot bucura romanii care aleg sa traiasca in Anglia.

Si pensionarii au acces la compensatii, un sistem de pensii foarte bine pus la punct, ajutoare speciale pentru inmormantare pentru familii si alte facilitati ce le pot face viata mai usoara. Beneficiile acestea sunt acordate de statul britanic doar dupa verificari stricte si doar pe anumite perioade, se verifica mereu daca exista conditiile de la inceputul acordarii lor si nu le poate primi chiar oricine pana cand nu dovedeste ca are toate motivele sa solicite asa ceva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu