Trei aspecte de care trebuie sa tii cont cand alegi termopane

Cand urmeaza sa achizitionam termopane trebuie sa avem in vedere trei aspecte si anume: in primul rand sticla, in al doilea rand valoarea UF si in al treilea rand coeficientul de umbrire. Pe rand vom explica ce inseamna fiecare pentru a nu ajunge in pragul de reparatii termopane mai repede decat este necesar. Cand alegem sticla trebuie sa ne stim cu adevarat nevoile, deoarece sticla are foarte multe caracteristici care pot influenta pe viitor confortul casei.

Putem evidentia diferente la nivel de sticla date de aspect, izolare termica si fonica, coeficient de umbrire, gradul de reflectie sau absortie a luminii ai altele. In prezent sunt pe piata mai multe tipuri de sticla care in combinatii optime pot indeplini foarte multe cerinte din punct de vedere al specificatiilor cerute in constructia unei cladiri, cu mare succes. Inainte de luarea unei decizii este bine sa vorbiti cu o persoana care se pricepe. Cat despre valoarea UF, aceasta este data de cantitatea de caldura sau de energie care se pierde printr-o suprafata de 1 m2 in fiecare secunda in anumite conditii de temperatura (interioara si exterioara) si se masoara in Wm2K. Cu cat este mai mica aceasta valoare cu atat pierderea de energie prin tamplarie ete si ea mai redusa. UF face referie practic la pierderea de caldura a intregii ferestre sau usi, si este diferit de coeficientul de transfer termic U al geamului sau al profilului.

Cand se calculeaza UF se au in vedere urmatoarele componenta: U geam, U profil, si bagheta distantier care este de obicei din Aluminiu, dintre foile de geam. Pentru un coeficient UF bun trebuie sa alegeti un geam termopan sau tripan cu proprietati termice superioare. Finalmente coeficientul de umbrire face si el referie la capacitatea sticlei de a reflecta radiatiile solare. Cu cat este mai mic acest coeficient, cu atat este mai mica cantitatea de energie solara transmisa prin sticla in cladire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu