Zambeste fara griji cu noile aparate dentare ceramice sau metalice

Corectarea problemelor ortodontice se poate face in multe moduri, in functie de fiecare pacient. Aparatul dentar este poate singura metoda minim invaziva cu ajutorul careia dintii strambi isi schimba in timp pozitia pe maxilare, ducand la o ocluzie perfecta si un zambet de invidiat. Usor de intretinut si de montat, aparatele dentare pot fi fixe sau mobile, invizibile, se pot purta atat la varste mici, cat si la varste mai inainte, cu aceleasi efecte si un disconfort minim resimtit in urma purtarii lor.

In privinta materialelor din care pot fi confectionate, avem aparate dentare metalice si ceramice, printre cele mai populare variante agreate de pacienti. Aparatul dentar metalic este realizat din metal special, pretul este mai mic, rezultatele sunt vizibile la cateva saptamani dupa fixarea sa, pe termen mai scurt decat in cazul aparatului dentar ceramic. Rezistenta in timp este mai mare, bracketii se inlocuiesc individual, aparatul nu se da jos de pe dinti, singura neplacere cauzata putand fi cea legata de aspectul estetic nu atat de placut. Varianta moderna de aparate dentare este cea din ceramica, transparenta, dar cu un pret mult mai mare decat in cazul celei din metal. Bracketii sunt mai discreti si mai estetici, aparatul dentar se curata mai bine decat cel metalic, igienizarea este realizata rapid, combatarea aparitiei cariilor si infectiilor la nivel bucal si gingival fiind mult mai eficienta. Spre deosebire de aparatul metalic, aparatul dentar ceramic are suprafete lustruite, este mai mare, dar protejeaza foarte bine mucoasele bucale.

Rezultatele purtarii aparatului dentar ceramic sunt vizibile doar dupa o perioada mai lunga, dar acest incovenient este contrabalansat de confortul sporit si invizibilitatea aparatului. Pentru aparate dentare fixe sau mobile la preturi accesibile si consultatie de specialitate puteti apela la clinica Ortoimplant Expert, acolo unde veti gasi cei mai buni stomatologi si cele mai bune sfaturi pentru ingrijirea danturii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu