Regulile de aur pe care trebuie sa le stii inainte de a cumpara un scaun auto copii

Ca in toate domeniile si cand vine vorba de cumparaturi de orice tip exista niste criterii, niste reguli in functie de care se fac cele mai bune alegeri. Se mai numesc si reguli de aur pentru ca, daca sunt respectate cu sfintenie, alegerile vor fi mereu perfecte si nu vor exista probleme.

In cazul scaunelor auto pentru copii pe care probabil le vei cumpara de pe http://www.nichiduta.ro/scaune-auto-copii magazinul online cu cea mai diversificata gama de scaune auto, la preturi mici si disponibile intr-o multime de modele, regulile de aur garanteaza siguranta si confortul sporit al copilului in timpul deplasarilor cu masina. O regula de aur in alegerea scaunelor auto copii este respectarea varstei, greutatii si inaltimii copilului. Aici trebuie sa vedem in ce grupa se incadreaza bebelusul nostru. Este grupa 0 si 0+ de pana la 12 luni, grupa 1, de pana la 4 ani, grupa 2, de pana la opt ani, grupa 3, pentru copii de peste 6 ani, dar nu mai mari de 12 ani. Alta regula de aur in achizitionarea de scaune auto tine de sistemul de prindere.

Aici trebuie neaparat sa ii faci o proba scaunului in masina, sa vezi daca intra, cum intra, cam cat de lat sau inalt este fata de scaunele masinii. Unele scaune auto se prind cu centura de siguranta a masinii, altele cu sistemul ISOFIX. Foarte important este sa fie si omologat, adica sa fie cu eticheta portocalie cu ECE R 44/04. O regula de aur pe care neaparat trebuie sa o respecti este ca materialul textil sa fie detasabil. De ce? Pentru ca, pe masura ce va creste cel mic, va murdari din ce in ce mai mult tot ce prinde in jur, asa ca materialele vor trebui spalate mereu. Scaunele auto cumparate de la nichiduta au, dupa cum veti observa, centuri de siguranta cu prindere in cinci puncte, reglabile in functie de inaltimea copilului si cu protectii moi in dreptul umerilor. Asta va trebui sa urmariti si dvs. cand alegeti scaunele auto.

Printre ultimele reguli de aur in alegerea unui scaun auto pentru copii sunt cele legate de culoare si de parerea copilului. Da, si micutul trebuie sa aiba un cuvant de zis, e bine sa testeze scaunul auto, sa vedeti cum se prind centurile, la fel cum e bine sa nu va cramponati prea mult de culoare-si baieteii pot sa stea fara probleme in scaune autor rosii, la fel cum fetitele pot sa stea in siguranta in scaune auto albastre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu