Cele mai ciudate campanii publicitare

Rotile Sheilei. „Pentru oferte de asigurari de masini foarte bune, fetele intra in rotile Sheilei”. Daca esti o fata din Marea Britanie nu trebuie sa tii mana pe volan in timp ce conduci pentru ca femeile sunt cei mai siguri soferi. Cu niste cantareti cocheti acompaniati de o formatie care cant valsuri si trec pe langa niste sate este cam greu sa vinzi polite de asigurare pentru masini; si ca sa fie si mai rau, un soricel conduce masina tare bucuros. Ingetata la bar. Si acum culmea lipsei de logica. Pune o domnita sa danseze intr-un bar si la finalul dansului spune-le clientilor sa cumpere inghetata ta… Ca sa faci totul sa para si mai interesant foloseste si o tabla undeva in timp ce se zbantuie domnita cu inghetata in mana, pentru a mima eruditia si ai grija ca fata sa aiba tot timpul inghetata cu ea pentru a trezi instinctul sexual al domnilor.

Important e ca viitorul cumparator sa asocieze consumul de inghetata cu efectele benefice ale alcoolului. Foarte logic, nu? Pufuletii Gusto. Ce face romanul cand nu mai are de ce sa fie optimist? Dupa ani de comunism, somaj foarte mare si disparitia in umbra a unor personalitati uriase precum Nadia Comaneci, Dan Petrescu si Gheorghe Hagi, romanul a reinventat buna dispozitie. Intr-o reclama geniala la Pufuletii Gusto, un individ si-a taiat capul din greseala cand vrut sa curete o portocala, insa a mai avut puterea sa ceara niste pufuleti. E ceva, nu? Hulk Hogan si aerul conditionat. Un personaj care nu a mai aparut de mult pe marele ecran. Hulk Hogan a fost taticul luptelor, omul care putea face orice, oricand. La un moment dat s-a trezit cantand intr-o reclama unui copilas un cantec de leaga pentru a promova un aparat de aer conditionat. Care e ideea n-am inteles pana acum, insa folosirea lui Hogan pentru reclame la aer conditionat e absurda si nepotrivita. Of Monsters, travestiti si lumina. Iei niste travestiti, ii pui intr-un scenariu grotesc si ai obtinut cea mai ciudata reclama descoperita vreodata pe internet. Desfasurarea reclamei e urmatoare: tata, mama si baiatul stau la picnic, cand cel mic incepe sa tot vada fantome care ba zboara, ba le dau tarcoale, ba sunt albastre, maro, verzi. La final, dupa ce tatal autoritar goneste toate fantomele umanizate ca sa poata manca si cel mic in liniste, in fata lor apare un zombi urias caruia i se vad doar picioarele imense, insa tatal il alunga si pe el pe motiv ca familia mananca si nu vrea sa fie deranjata. Intra imediat si sloganul insotit de cateva becuri economice deasupra sa: „Under the light, nothing seems to be scary” (Sub lumina, nimic nu pare sa fie infricosator-in ideea ca becurile te salveaza de vizitatorii nepoftiti de pe lumea ailalta). Bautura cu vitamine a lui Arnold. Se ia Terminatorul, se ia Schwarzenegger, se ia o companie de produse pe baza de chimicale organice si la final se adauga umor japonez. Ce iese? O reclama de tot rasul si absurda.

Reclama japoneza e in felul urmator: Arnie iese sub forma de duh fix din sticla de bautura cu vitamine si tipa de mama focului, in jurul lui artificii, bubuituri, dupa care e igropat in banuti din aur, iar la final reintra in sticla de bautura cu vitamine acum inconjurata de banuti auriti. Poate tocmai asta a avut in minte cand a rostit celebra replica „I’ll be back”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu