Aranjamente florale de nunta

Exista cateva momente in vietile noastre cu care nu ne vom mai reintalni, ceea ce le face sa fie atat de speciale. Momente pe care incercam sa le petrecem pe masura, pe care incercam sa le imortalizam cat mai mult cu putinta, momente care ne vor marca in viitor mai mult decat ne dam seama. Unul din aceste evenimente memorabile este nunta.

Casatoria este un eveniment extrem de important in viata unui om, definindu-l atat ca persoana, cat si ca familie. Este inceputul formarii unei familii independente de parinti si frati, dupa care urmeaza nasterea, cresterea copiilor, iar ciclul o ia de la capat. Insa pana atunci, nunta este primul pas. E de la sine inteles ca oricine isi doreste o nunta ca in filme, cu multi invitati, in restaurante mari si elegante, fotografi peste tot si muzica buna. Insa cine sa se ocupe de decor daca nu viitorii soti, pentru ca totul sa iasa perfect. Alegerea restaurantului este decizia cea mai solicitanta ; de acolo deriva si restul, treptat. Dupa alegerea restaurantului, trebuie facute schemele meselor, unde va sta fiecare invitat, pentru a nu exista incidente sau neintelegeri si pentru ca fiecare sa aibe un loc potrivit gusturilor lui. De exemplu, oamenii care au copii mici nu vor sta prea aproape de boxe. Dupa ce se termina si acest pas, vine partea cea mai interesanta si distractiva: decorarea. Unele restaurante au decoratiuni propuse deja sau au aranjamentele pentru mese fixate.

Insa, o nunta trebuie sa aibe ceva aparte care s-o diferentieze de nuntile anterioare sau viitoare care vor avea loc in acel restaurant. Iar cea mai simpla metoda de a surprinde si de a da o nota originala evenimentului sunt alegerea de aranjamente florale pentru nunta. Florile sunt niste elemente cu care te poti juca usor, atat cu formele si tipurile lor, cat si cu nuantele. Ele pot fi amplasate in diferite locuri, atat pe mese, cat si pe scaune sau pe stalpi. Pentru oricare din variante s-ar opta, daca nu pentru toate, trebuie sa se tina cont de culorile restaurantului si ale aranjamentelor scaunelor si meselor. Pe mese se pot pune buchete, mari sau mici, in boluri sau in cadrul altor aranjamente. De exemplu, o idee originala ar fi punerea unui buchet de flori intr-un bol de la care sa plece ramificate niste suporturi de lumanari. Scaunele pot fi decorate de mici buchete de maxim 3 flori pe margini. Pentru a crea un aspect de poveste, in partea prin care se intra in restaurant, se poate crea un gard de flori. Si florile puse pe un piedestal reprezinta o idee interesanta. Cu cat mai multe idei, cu atat mai bine.

Vazele inalte impresioneaza cel mal tare invitatii, iar pe langa asta ofera si eleganta evenimentului. Ele reprezinta o varianta buna pentru decorarea meselor. Si ghirlandele sunt destul de solicitate cand vine vorba despre o nunta. Sa nu uitam nici alte aspecte, precum : lumanarile de nunta, care sunt decorate cu flori, buchetele miresei si ale domnisoarelor de onoare tin tot de aranjamentele florale. Asadar, exceptand buchetul miresei, care trebuie sa fie special, restul trebuie sa se asorteze cu decorul restaurantului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu