Locuri de munca „sarite de pe fix”

„Whipping Boy” („biciuitorul”). Intre 1600-1700, era un tanar care era dat pe mana unui tanar print si era pedepsit cand printul se comporta aiurea sau nu respecta cutuma. Pentru regele era omul lui Dumnezeu, nimeni nu avea dreptul sa pedepseasca fiul regelui in afara chiar de rege. Cum regele nu prea avea timp de micul print, era cam greu sa-l faci sa invete sau sa respecte regulile cu sfintenie. Biciuitorul si printul cresteau impreuna inca de la nastere asa ca intre ei exista intelegere. Ideea de a vedea pe cineva batut pentru ce a facut gresit printul garanta ca pe viitor printul nu mai repeta greseala si se supunea celor care aveau grija de el.

Ingrijitorul de veceu. Era un servitor de la curtea regelui, care, printre alte indatoriri, prezida biroul excretiei regale-mai simplu spus, il stergea la poponet pe rege dupa ce isi facea treaba… mare in toaleta regala. Ingrijitorul statea cu regele pana isi termina treaba pe veceu, apoi ii facea toaleta-locul de munca era unul privilegiat, pentru ca aveai acces neingradit in preajma regelui si puteai discuta cu el ce voiai in timp ce stapanul isi golea intestinele. De asemenea, ingrijitorul de veceu era persoana care ii supraveghea si curata si camerele private si avea o pozitie sociala foarte inalta, desi stergea la fund regele de fiecare data cand acesta folosea toaleta.

„Gong Farmer”. In Anglia, pe vremuri, existau persoane care debarasau excrementele umane. Ei lucrau doar noaptea, iar excrementele erau duse in afara orasului. Cand toaletele cu apa curenta si sistem de tras apa dupa ce folosesti toaleta s-au raspandit si au fost folosite tot mai des, meseria de „gong farmer” a disparut. Excrementele erau luate din latrine, toaletele primitive din Evul Mediu; angajatul scotea excrementele din latrine si le arunca in niste saci speciali pentru transport. Gong Farmer-ii traiau in zone ferite de ochii lumii din motive lesne de inteles. Din cauza fumului nociv emanat de excrementele arse, muncitorii acestia mureau uneori asfixiati. Asta chiar ca e un job „de rahat”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu