Opere de arta erotice ascunse in locuri la care nu te-ai fi gandit

Desenele scarboase din manuscrisele medievale. Sa iti faci o biblioteca solida in perioada medievala era o corvoada. Stramosii nostri trebuiau sa copieze toate manuscrisele de mana si asta era cu adevarat plictisitor. Ca sa obtii o carte dura ani. Ca sa nu inebuneasca, pe marginea manuscriselor se mai jucau cu diferite desene.

Pentru niste calugari cu capul pe umeri, surprinzator, toate desenele aveau o tematica comuna: sexul. Nu ca mai desenau acolo un organ genital masculin sau doua, nu. Pe o copie a unui poem din 1350 se vede clar un barbat care-si indeasa degetul in fund si altul care canta la trompeta, cu fundul pe post de suflator. In alte desene tot din aceeasi perioada apare o femeie care zboara pe un organ genital masculin urias. In alta, foarte amuzanta, care aduce aminte de Povestea Povestilor a lui Ion Creanga, calugaritele vesele nevoie mare se duc care mai de care la un pom si culeg, nu mere, ci niste organe genitale masculine in erectie… Ciudat, toate aceste desene au aparut in carti dedicate invataturilor religioase, ceea ce i-a fascinat pe academicieni de secole. Calugarii chiar aveau imaginatie bogata, dar cam perversa… Cladirile din toata lumea inspirate de organele genitale masculine. Daca ai o minte bolnava e simplu sa privesti de sus orice cladire si sa vezi numai organe genitale masculine. De foarte putine ori se intampla ca arhitectul chiar sa fi vrut sa faca o cladire sub forma de organ sexual. In 2013, un arhitect chinez s-a apucat sa faca o cladire pentru ziarul People’s Daily. Cand s-a terminat lucrare intamplarea a facut – ca sa vezi – ca sediul arata ca un organ sexual masculin gigantic. Arhitecul a fost acuzat ca a facut-o cu buna stiinta, insa el a explicat ca era doar o greseala de proiectare. Desi aici vorbim de o greseala, intr-adevar, altii au avut curajul sa-si asume niste tampenii cat ei de mari.

Arhitectul din secolul XVIII Claude-Nicolas Ledoux a proiectat o casa de toleranta care sa semene cu un organ sexual masculin „singuratic” si cu dormitoare care aratau spre exterior, simbolizand tocmai actul penetrarii. Recent, autoritatile australiene au ridicat un obelisc local intr-un prezervativ gigant roz ca sa creasca constientizarea pericolului reprezentat de HIV.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu