Decoratiuni interioare

Fiind pasionata de design interior, moda, si tot ce tine de “frumos”, sunt zilnic in cautare de noi idei. Recent, avand un proiect personal, de finalizat, si anume alegerea elementelor ce tin de decor, pentru noua mea locuinta, am petrecut foarte mult timp pe site-urile romanesti. Cum optiunile pe piata sunt extreme de variate, risti sa te lasi dus de val si sa alegi anumite obiecte de decor ce nu ti se potrivesc.

Pentru a obtine acel loc cald, familiar pe care ti l-ai dorit dintotdeuna trebuie sa alegi cu mare grija fiecare element din decor. Cautand si tot cautand ceva sa se muleze pe gusturile mele, am dat peste un site myieftin.ro, unde am gasit categoria Home& Deco. Am avut surpriza placuta sa descopar acolo cele mai noi trenduri in materie de amenajari interioare. Aici a intervenit partea cu adevarat dificila pentru ca mi se ofereau atatea optiuni chic, incat a fost necesar sa zabovesc o vreme in acest loc. M-am plimbat cu mouse-ul printre accesorii, ornamente, obiecte de decor si mobilier pentru interior.Am trecut de la un produs la altul, l-am analizat pe fiecare in parte si am luat in cele din urma o decizie. Am ales un cufar din lemn, ce imi amintea de odaia bunicii si un covoras tot in stil taranesc cu multe detalii.

Myieftin.ro s-a dovedit a fi o alegere potrivita pentru mine. Comunitatea www.myieftin.ro se extinde pe facebook, chiar si pe site am observant ca ai posibiliatea sa pui poza produsului proaspat achizitionat si sa primesti feedback de la vizitatori. Daca esti dintre cei care stiu ca in zilele noastre cel mai bine este sa verifici totul din cel putin trei surse pentru a vedea daca solutia gasita este corecta, ar trebui sa incluzi site-ul myieftin.ro in lista celor trei inainte de a te decide unde sa cumperi un produs. In definitiv, un ban dat in minus pe un produs poate fi directionat catre urmatorul produs pe care ti-l doresti.

Coca-Cola

Coca-Cola a fost inventata de John Pemberton, un farmacist si veteran al Razboiului Civil American, care a fost ranit in lupta de la Columbus. Ca orice soldat ranit, Pemberton a inceput sa foloseasca morfina pentru a reduce durerile infernale provocate de rani. Si ca orice soldat de atunci, a devenit dependent de morfina. Dependenta de morfina era asa de raspandita incat a fost numita boala armatei. Pe cand incerca sa gaseasca un leac pentru dependenta sa de morfina, Pemberton a inventat o bautura numita Pemberton’s French Wine Coca, care era formata din vin si extracte de coca si nuci de cola, continand cocaina in cantitati mici. Bautura lui era similara cu o alta, Vin Mariani, o mixtura de vin si cocaina. Cu amandoua oricine se putea vindeca de dependenta de morfina. Din 1886, Pemberton nu a mai pus alcool in bautura sa, legislatia nepermitandu-i o asemenea reteta. Noua bautura vanduta de acesta continea zahar din trestie de zahar, frunze de coca, nuci de cola, fiind medicament pentru vindecarea dependentei de morfina. Desi a incercat sa intemeieze o companie, si-a vandut ideea si afacerea. Proprietarii care au cumparat compania de atunci au inceput cu nume ca Koke sau Yum Yum, pana au ajuns la Coca-Cola, celebra in toata lumea pentru gustul sau deosebit.

Cat de eficiente sunt panourile fotovoltaice monocristaline?

Radiatia solara a fost de secole una dintre principalele noastre resurse pe care am folosit-o in domenii variate. In trecut, oamenii reuseau sa aprinda focurile sau sa isi ajute animalele sa supravietuiasca cu ajutorul radiatiei solare, razele soarelui fiind unele dintre cele mai bune metode de conservare a temperaturii si generare de caldura. Astazi, radiatiile solare sunt folosite pe scara larga pentru producerea de energie electrica ieftina si eficienta.

Cu doar cateva panouri fotovoltaice care transforma radiatia solara in energie se poate incalzi lejer o locuinta si se poate prepara apa calda menajera pentru o familie intreaga. Panourile fotovoltaice au mai multe celule solare legate in serie care capteaza radiatia solara si o directioneaza spre sistemul principal de incalzire a locuintei. Celulele solare pot sa fie monocristaline, policristaline si amorfe. Cele monocristaline sunt realizate din pastile de siliciu monocristalin, au randament de pana la 17-20%, sunt taiate din lingouri cilindrice de siliciu, ceea ce determina pierderi de siliciu la acoperirea unei suprafete dreptunghiulare. De aceea, la colturile celulelor solare exista si spatii libere in cele mai multe cazuri. Pentru consumatorii de energie electrica de mica putere niste panouri fotovoltaice monocristaline sunt perfecte, mai ales daca in zonele respective nu exista retea electrica. Cu o investitie in plus in generatoare eoliene sau in micro hidrogeneratoare, ele se pot integra in sisteme hibride cu randamente de pana la 50-70%.

Constructia lor e rigida, durabila, randamentul e ridicat, se intretin usor, costurile de intretinere sunt mici, se pot amplasa oriunde, eficienta lor nu e afectata de variatiile mari de temperatura. Scurgerile de curent sunt prevenite prin izolatiile electrice dintre celulele monocristaline si rama de siliciu. Daca sunt utilizate fara excese, panourile de acest fel pot sa reziste si 25 de ani fara probleme si sa asigure constant caldura si apa calda pentru o familie intreaga.

Ceasuri sport pentru stilul personal

De la sportivi la persoane care practica activitati fizice zilnic, pentru fiecare persoana activa este important ca cel mai util accesoriu, si anume ceasul, sa fie rezistent si functional pe o perioada cat mai indelungata de timp. De asemenea, cu cat acest dispozitiv are mai multe functii, cu atat este mai avantajos.

Daca si tu te numeri printre aceste persoane, in cadrul gamei de ceasuri G-Shock sansele de a gasi produsul ideal pentru tine sunt foarte ridicate. Totusi, cum te poti asigura ca merita sa investesti intr-o astfel de achizitie si, mai ales, ca iti va oferi un numar mare de beneficii pe termen lung? Un prim indiciu caruia ar trebui sa-i acorzi atentie este reprezentat de tipul de materiale utilizate in realizarea ceasului. Este bine-cunoscut, simultan, faptul ca un produs de calitate se bazeaza nu doar pe materiale durabile, dar si pe un sistem de functionare foarte bun in ceea ce priveste fiecare mod de utilizare. De la alarmele multifunctionale la cronometru si chiar calendar, este de o importanta vitala ca toate functiile sa fie realizate utilizand cele mai noi metode tehnologice.

In cazul anumitor colectii de produse sport precum cea de ceasuri G-Shock, spre exemplu, fiecare aspect a fost testat inainte de scoaterea modelelor pe piata, inclusiv detalii precum rezistenta la apa, durata bateriei si alte aspecte de acest gen. Bineinteles, este de o mare importanta sa studiezi si design-ul fiecarui produs, intrucat ceasurile sport ce dispun de un numar mare de functii include multe detalii in ceea ce priveste atat display-ul, care este digital, cat si cureaua sau cadranul. Odata ce vei fi studiat toate aceste detalii, cat si specificatiile mentionate online in dreptul fiecarui produs, vei putea face o achizitie care te va satisface pe o perioada indelungata.

Regulile de aur pe care trebuie sa le stii inainte de a cumpara un scaun auto copii

Ca in toate domeniile si cand vine vorba de cumparaturi de orice tip exista niste criterii, niste reguli in functie de care se fac cele mai bune alegeri. Se mai numesc si reguli de aur pentru ca, daca sunt respectate cu sfintenie, alegerile vor fi mereu perfecte si nu vor exista probleme.

In cazul scaunelor auto pentru copii pe care probabil le vei cumpara de pe http://www.nichiduta.ro/scaune-auto-copii magazinul online cu cea mai diversificata gama de scaune auto, la preturi mici si disponibile intr-o multime de modele, regulile de aur garanteaza siguranta si confortul sporit al copilului in timpul deplasarilor cu masina. O regula de aur in alegerea scaunelor auto copii este respectarea varstei, greutatii si inaltimii copilului. Aici trebuie sa vedem in ce grupa se incadreaza bebelusul nostru. Este grupa 0 si 0+ de pana la 12 luni, grupa 1, de pana la 4 ani, grupa 2, de pana la opt ani, grupa 3, pentru copii de peste 6 ani, dar nu mai mari de 12 ani. Alta regula de aur in achizitionarea de scaune auto tine de sistemul de prindere.

Aici trebuie neaparat sa ii faci o proba scaunului in masina, sa vezi daca intra, cum intra, cam cat de lat sau inalt este fata de scaunele masinii. Unele scaune auto se prind cu centura de siguranta a masinii, altele cu sistemul ISOFIX. Foarte important este sa fie si omologat, adica sa fie cu eticheta portocalie cu ECE R 44/04. O regula de aur pe care neaparat trebuie sa o respecti este ca materialul textil sa fie detasabil. De ce? Pentru ca, pe masura ce va creste cel mic, va murdari din ce in ce mai mult tot ce prinde in jur, asa ca materialele vor trebui spalate mereu. Scaunele auto cumparate de la nichiduta au, dupa cum veti observa, centuri de siguranta cu prindere in cinci puncte, reglabile in functie de inaltimea copilului si cu protectii moi in dreptul umerilor. Asta va trebui sa urmariti si dvs. cand alegeti scaunele auto.

Printre ultimele reguli de aur in alegerea unui scaun auto pentru copii sunt cele legate de culoare si de parerea copilului. Da, si micutul trebuie sa aiba un cuvant de zis, e bine sa testeze scaunul auto, sa vedeti cum se prind centurile, la fel cum e bine sa nu va cramponati prea mult de culoare-si baieteii pot sa stea fara probleme in scaune autor rosii, la fel cum fetitele pot sa stea in siguranta in scaune auto albastre.

Masajele faciale

Odata cu inaintarea in varsta pielea isi pierde din elasticitate. Apar riduri mai mult sau mai putin vizibile, dar rezultatul este inestetic, pentru ca tenul are un aspect imbatranit. Cu siguranta nimeni nu isi doreste un aspect neplacut al pielii. Pentru a nu se ajunge in astfel de situatii neplacute este nevoie de masaje in urma carora tenul sa capete din nou elasticitate.

Din fericire, frumusetea se poate pastra si in moduri naturale. Nu este nevoie sa apelam la operatii estetice sau la tratamente scumpe. Exista mai multe tipuri de remedii pentru a avea un ten asemanator cu cel al vedetelor. Cel mai important pas este sa apelam la un terapeut specializat care ne va aplica anumite masaje faciale insotite de miscari corespunzatoare fiecarei personae in parte. De exemplu, masajul facial japonez te ajuta sa redai pielii catifelarea dorita si previne imbatranirea pielii. Aplicarea acestui masaj se face prin palpare si presare. Pe langa rezultatul de intinerire, acest masaj ajuta si la relaxare. Prin aplicarea corecta a tehnicilor, in urma masajului efectele vor fi lifting si antiaging.

Automasajul facial inlocuieste sedintele de masaj de la un salon de infrumusetare. Acesta poate fi practicat acasa, insa necesita foarte multa atentie. Tipurile de miscari pe care le-am putea efectua sunt nenumarate, dar amintim frictionarea, vibratiile, tapotarea, framantarea sau effleurajul.

Comandam o pizza si niste pantofi?

Ador internetul! Ma scuteste de multa alergatura, de traficul aglomerat, de facut mancare la 7 seara si de cumparaturi haotice, zburdand dintr-un magazin in altul pentru haine, incaltaminte, vase de bucatarie, lenjerie de pat si alte nebunii necesare in gospodarie. Pana si masina de spalat rufe am cumparat-o online – mi-a sosit la usa cu mesteri cu tot. Familia infometata m-astepta sa vin de la serviciu – proaspata si zburdalnica, numa buna de pus la cratita – le era foame! Am zis „pas” si-am comandat o pizza uriasa care masoara aproape cat fii-miu de 5 ani. Bucurie mare la vestea ca vor manca ceva comestibil – peste 35 de minute, deh! se face temeinic.

In asteptarea ei, cu fii-miu in brate, m-am plimbat pe internet si din link in link ajung la magazin online de incaltaminte pentru copii. Cateva secunde au fost de-ajuns ca odrasla sa vrea sa vada toti adidasii din magazin, dar si ghetele, si papucii. Brusc si-a amintit ca cei de-acasa i-au ramas mici si vrea altii – mai frumosi, gen „uite, mami, d-astia n-am”. Ce-i drept, aveam de unde alege – incaltaminte pentru copii in modele si culori diverse, pentru toate varstele si anotimpurile, din piele naturala sau material textil, calitate garantata de brand-uri serioase – PJ Shoes, Kiki Shoes, Tino, Tikki si alti celebri. N-am scapat de gura pustiului, mai ales ca-l incanta numele magazinului – Pantofiorul fermecat – cum sa rezisti la asa ceva?! Si ne-am apucat de masurat picior de copil, de ales incaltamintea preferata de el, de scormonit in portofel si de facut Comanda. Cu un click! Noroc ca platesc peste 2-3 zile, la livrare.

Si uite-asa, pana sa ajunga pizza la noi, am cumparat online incaltaminte pentru copii, ca sa nu ne plictisim. A fost distractiv si, da! distractia costa. Dar cu aceeasi cheltuiala (sau mai mare) am fi alergat prin oras proband pantofi la copil energic si lipsit de rabdare.

Lie to me

Vreau sa incep textul cu o descriere personala. Eu sunt o persoana care uraste minciuna. Orice fel de minciuna: fie ca e spusa pentru a proteja, pentru a face o surpriza, de a ascunde lucruri care ar putea rani. Din minciuna se nasc barfele, rautatile sau invidia. Nu reusesc sa inteleg de ce oamenii apleleaza la neadevaruri pentru a incerca sa para ceva mai mult decat sunt. Chiar daca nu reusesc sa inteleg, si eu practic din cand in cand. In viata mai facem si lucruri pe care nu le intelegem.

Dintre toate minciunile, cel mai mult o urasc pe cea din cuplu. In viziunea mea idealista, cand decizi sa incepi o relatie cu cineva, decizi ca vrei sa petreci mai mult timp cu acea persoana, decat cu oricine altcineva, decizi ca vrei ca acea persoana sa iti fie aproape si fizic si psihic, vrei sa impartasesti tot, cu bune si cu rele, vrei sa accepti si sa fii acceptat pentru ceea ce esti. In momentul in care descoperi ca in lumea lui 2013 asa ceva este putin probabil sa fie realizabil, acela e momentul cand stii ca urasti minciuna. Sunt convinsa ca toti mint. Mintim in general sa parem mai buni. Mintim pentru ca traim intr-o lume plina de aparente si trebuie sa ne facem placuti. Oameni sunt fiinte sociale, drept pentru care nu pot sa traiasca izolvati. Ca sa nu fie exclusi, mai arunca ici - colo cate o gogonata, aceasta e inghitita si toata lumea e impacata. Exista miliarde de motive pentru care mintim, la fel cum exista si miliarde de motive pentru care nu trebuie sa mintim. Am invatat si ca minciuna poate sa ajute.

Paradoxal, sunt cazuri in care poti sa fii mai bun daca minti. Spre exemplu, un coleg de munca intampina o problema acasa. Din cauza asta intarzie la serviciu. Seful te intreaba ce s-a intamplat cu colegul, iar tu ii spui ca e in cladire, in alta sala. Seful e impacat, colegul e salvat si tu ai un prieten fidel. Toata lumea e fericita. Dar pana la urma, tot minciuna se numeste. Una peste alta, oricat te-ai feri de minciuna, nu poti sa scapi. Cred ca o sa ajung sa fiu toleranta la minciunile mai mici si cu un scop nobil, decat sa imi stric buna dispozitie de dimineata pana seara. Concluzia: cat va exista lumea asta, minciuna va avea un rol puternic.

Consolidarea casei: un plus de siguranta pentru tine

Indiferent daca locuiesti singur sau alaturi de familia ta, siguranta pe care o ofera propriul camin este printre cele mai importante lucruri. Tocmai de aceea, este indicat sa investesti atat timpul, cat si banii tai in acest sens, mai ales in cazul in care locuinta ta este una veche – desi nu sunt vizibile, avariile constructiei pot fi prezente si acestea pot duce chiar la caderea peretilor sau a tavanului.

Totusi, probabil nu detii cunostintele necesare in domeniu pentru a rezolva o astfel de problema, motiv pentru care o echipa cu experienta in consolidari case este solutia ideala pentru tine. Bineinteles, procesul de consolidare a unei locuinte este unul ce necesita mult timp si atentie, astfel incat iti vei dori sa ai parte de o companie profesionala cu experienta in domeniu pentru aceasta responsabilitate. In primul rand, consolidarea presupune mult mai multe actiuni decat executia reparatiilor in sine, reprezentand si etapele de examinare a spatiului personal, de stabilire a riscurilor la care te expui locuind in acea casa, dar si de crearea unui plan pentru eliminarea problemelor.

Cu toate acestea, atata timp cat acorzi rabdare in ceea ce priveste cautarea companiei perfecte, sansele de a incepe o colaborare cu o echipa de consolidari case ce ofera servicii la preturi avantajoase sunt cu mult ridicate. De asemenea, in momentul in care doresti sa alegi o astfel de firma, este benefic pentru tine sa le ceri un portofoliu care sa prezinte experienta acestora in domeniu, cat si informatii despre angajatii companiei. Atunci cand vine vorba de siguranta personala si a celor dragi, nu este loc de compromisuri, iar tu trebuie sa tii cont de acest lucru. In final, avand un grup de experti in consolidari case gata de a readuce confortul si siguranta in propria casa, vei avea garantia ca te poti odihni linistit intr-un spatiu protejat.

Ciocolata mea

Sunt mega-fana ciocolata. Nici nu pot sa trec printr-o zi plina fara sa am la mine macar putina cicolata. Cand prestez munca intelectuala ( adica genul acela de munca ce imi solicita gandirea mai mult decat orice altceva) atunci am langa mine intotdeauna ceva dulce, iar de preferat este ciocolata. Imi place ciocolata pentru ca pot sa o combin fara probleme si cu o ceasca de cafea, cu un ceai fierbinte sau cu un pahar de suc.

Imi place ciocolata pentru ca e fina si se topeste imediat. Sunt infinite motivele pentru care imi place desertul acesta, drept pentru care nu o sa le insir pe toate aici. Am observat ca daca mananc produsul minune in timp ce lucrez, cheful de munca imi vine mai usor, decat daca as renunta. Cred chiar ca ma energizeaza mai mult decat ar face-o o cana de cafea. Daca ar fi sa fac un top al ciocolatelor preferate, Milka, cea de Caramel este de departe cea mai apreciata de papilele mele gustative. Cred ca, in final, toata gama Milka imi place. Nu este vreuna care sa ma fi dezamagit. Pe locul doi se situeaza tabletele de ciocolata nemtesti, Schogetten. Pe langa gustul incomfundabil, la aceste tablete imi place si faptul ca fiecare bucatica este despratita de celelalte. Locul al treilea cred ca este ocupat de ROM, ciocolata romaneasca cu rom. Nu imi place pentru ca as fi eu vreo nationalista, ci pentru ca este intr-adevar buna la gust, dar ma atrage si pentru ca are un pret rezonabil si u ambajal usor de manevrat.

Pot sa imi iau in geanta un baton de ROM si nu imi ocupa foarte mult spatiu. In plus au si niste reclame dementiale. Din cate imi amintesc parca citisem ceva studii care spuneau cum ca desertul meu preferat, ciocolata, ar crea dependenta. La mine nu cred ca este cazul. Este un moft pe care mi-l satisfac fara sa abuzez limitele bunului simt. Cam atat despre fobia mea legata de ciocolata. Pofta buna la orice va face placere! O viata avem si trebuie sa o traim cum se cuvinte.