Cuierul din fier forjat, o alegere inspirata

Desi nu ii oferim importanta cuvenita, cuierul este printre primele piese de mobilier pe care le vedem si pe care le folosim atunci cand trecem pragul unei case.

De regula, cuierul este amplasat in hol, imediat langa usa de la intrare, si este insotit de o oglinda. Cuierul este impunator, mai ales daca este confectionat din fier forjat si ne indeamna sa ne lasam servieta, geanta, palaria, esarfa sau haina in el de fiecare data cand ajungem acasa sau mergem in vizita la cineva.

Diversitatea modelelor de cuiere realizate din fier forjat ne permite sa amenajam holul interior asa cum ne dorim. Daca suntem adeptii stilul modern si ne plac piesele de mobilier din fier forjat cu diverse curbe si modele indraznete, nuante stralucitoare,  atunci, cu siguranta, optam pentru un cuier din fier forjat. Cel mai inspirat model de cuier din fier forjat este cel oval, de culoare argintie sau neagra, cu bare pe orizontala, pentru a permite asezarea hainelor si accesoriilor.

De cele mai multe ori, holurile interioare sunt zone pe care nu stim cum sa le decoram. Nu le dam atat de multa importanta pentru ca le consideram zone de tranzit care oricum nu beneficiaza de lumina naturala si in care nu petrecem foarte mult timp. Desi nu pun mare accent pe latura estetica, cuierele compenseaza prin partea practica.

Este foarte important ca in hol sa existe un model de cuier in ton cu amenajarea per ansamblu a locuintei. Pentru a gasi cuierul perfect este bine sa ne imaginam ca suntem propriul musafir. Ce ne atrage atentia sau in ce loc privim pentru prima data cand intram in hol? Trebuie sa avem grija la micile detalii, deoarece acestea fac, de cele mai multe ori, diferenta, oferind spatiului un farmec aparte.

In functie de spatiul avut la dispozitie putem alege intre un cuier de perete si unul cu picior. Cea de-a doua varianta este recomandata spatiilor mari deoarece un cuier cu picior are o stabilitate buna, poate sustine mai multe haine si poate fi dotat cu un suport pentru umbrele. Pentru zonele restranse sunt recomandate cuierele de perete. Acestea ocupa putin spatiu iar carligele pot fi asezate pe mai multe randuri.

Prima regula in amenajarea holului este sa pastram acelasi design folosit in restul locuintei, folosindu-ne de un decor primitor si cald.

Noile tehnologii, cu dus si intors…

Ne-au invadat viata. Depindem de ele. Le dam mai multa atentie decat nevestei sau copiilor. Ba mai mult, dormim cu ele langa noi intocmai cum o faceam cam eram micuti si aveam ursuletul pe pernuta de langa paturica. Noile tehnologii s-au integrat atat de bine in viata noastra incat nici nu ne dam seama cand „ne cuceresc” definitiv.

Deunazi, intr-un studiu dat publicitatii se spunea ca mai bine de un sfert dintre posesorii de dispozitive mobile cu touchscreen se trezesc dimineata si au grija in primul rand sa isi verifice e-mail-ul, sa vada cine le-a mai dat Like pe Facebook, cine ce mai zice pe Twitter sau ce poza a mai pus sefu’ pe Pinterest. Lasand la o parte radiatiile, distrugerea ochilor, „prajirea” creierului si posibilitatea de a te capatui cu un cancer, tehnologiile moderne au si avantajele lor: te conecteaza instant la informatie si la Internet, te ajuta sa tii evidenta activitatilor tale, sa comunici, sa nu scapi nimic din ceea ce este important, sa imortalizezi si sa distribui cele mai frumoase momente din viata si cu altii. Insa ce ar fi daca am putea sa face totul numai cu telefonul sau tableta…

Cum ar arata o zi obisnuita? Ne trezim, aprindem lumina cu o simpla atingere a telefonului mobil. Mergem la toaleta, tragem apa cu inca o atingere a touchscreen-ului. Ajungem in bucatarie, unde aprindem aragazul… tot cu telefonul, prin wireless. Ne imbracam, deschidem usa… cu telefonul, o inchidem cu telefonul, deschidem usa de la intrarea in scara blocului tot cu telefonul… Platim cartela de metrou cu telefonul (asta deja se poate) etc.

La un moment dat pare plictisitor, incepem sa uitam miscari simple, uitam sa mai aprindem aragazul, sa mai aprindem lumina, sa deschidem si sa inchidem corect o usa. Si devine plictisitor, monoton, insa usor. Eh, tocmai usurinta asta si lenea ne omoara. Plus ca la un moment dat se strica telefonul, tableta, n-are baterie. Ce facem? Nu mai intram in casa, nu mai mancam? Calea de mijloc e intotdeauna cea mai buna. Sa incercam sa le combinam pentru a nu uita sa traim, sa ne descurcam singuri, fara tehnologie. Nu uitati: tehnologia e buna, dar cu masura si cu mare bagare de seama. Reflectati la asta.

Cauti un buldoexcavator?

Pe santierele de constructie se cauta de cele mai multe ori utilaje de ridicat, utilaje de constructie, utilaje de transport diverse materiale, iar buldoexcavatoarele sunt si ele la mare cautare, iar daca sunteti interesat de buldoexcavataor de vanzare, mediul online este cel mai variat loc in care il puteti gasi la cele mai bune preturi.

De ce online? Pentru ca aveti sansa sa discutati cu mai multi vanzatori, aveti sansa la mai multe oferte, la comparatii si de ce nu, chiar si la diversitate, chiar daca initial ati inceput prin cautarea unui singur model. Buldoexcavatoarele sunt de mai multe tipuri, ele pot fi si de diverse marimi, iar in cazul in care sunteti in cautarea unei astfel de masinarii la mana a doua o puteti gasi pe internet la foarte multe firme sau foarte multi distribuitori, ce va pot aduce utilajul respectiv acasa ori pe terenul pe care urmeaza sa il folositi. Buldoexcavataorele mici de exemplu pot fi mult mai usor transportate, insa si acestea necesita transport pe o distanta lunga cu un echipaj specializat. Avand in vedere faptul ca ele au ca si destinatie lucrul pe santiere de constructii sau in diverse hale, nu pot fi deplasate pe strazi deschise circulatiei de autovehicule. Pentru cei care sunt interesati de buldoexcavator  de vanzare si nu se pricep la astfel de utilaje, ideal este sa apeleze la o firma de profil care nu numai ca poate sa ofere consiliere in alegerea celui mai bun echipament si desigur si la cel mai bun pret, insa poate sa ofere si transport, de la un punct la altul, mai ales atunci cand distanta dintre vanzator si cumparator este de ordinul zecilor de kilometri sau chiar a sutelor.

Totodata se mai poate vorbi si despre inchirierea buldoexcavatoarelor tot prin intermediul firmelor de profil, care, fie le au pe stoc, ca si echipamente proprii, fie le pot procura de la alte firme, in ajutorul celor interesati.

Extraterestrii intre realitate si imaginarul colectiv

In cautarea unor subiecte socante, pe gustul omenirii insetate de povesti macabre si fenomene inexplicabile, se inmultesc rapirile extraterestre ca ciupercile dupa ploaie. Pornind de la Roosevelt, am ajuns in prezent sa avem toti niscaiva stramosi verzulii. Toate marile civilizatii ale lumii se pare ca au fost ajutate de catre OZNuri la constructiile marete, ba chiar si dacii nostrii viteji nevoie mare au ciocnit un ciolan si-o maciuca-n cap cu un omulet holbat.

Dupa sute de articole citite, documentare vizualizate si ore petrecute analizand problema pe toate laturile – traiasca ambuteiajele din trafic si cozile la caserii – am facut o realizare mareata pentru mine: cred cu tarie in existenta extraterestrilor dar nu si in vizitele lor. Stiu ca nu sunt o somitate in domeniu, dar am blog, asa ca imi pot da cu parerea. Sa expun deci, parerea si probele doveditoare!
Proba 1: rapirile extraterestre. Martori care au avut parte de o excursie gratuita pe o nava OZN sunt cu sutele si numarul lor creste zilnic pe tot globul, mai ales in Mamma America. De parca extraterestii astia n-ar avea alta treaba decat sa rapeasca oameni inceti la minte, dupa standardele lor extraterestre. Toate rapirile sunt identice: dormeam/sofam si am vazut o lumina puternica, apoi m-am trezit intr-un fel de hala puternic luminata iar 1-2 creaturi cu cap mare, ochi imensi, o fanta in loc de gura, piele cu textura reptiliana si maxim 1 metru inaltime se uitau la mine. Apoi m-au intepat in zonele genitale. Eram ingrozit. Dupa intepatura nu-mi amintesc nimic, iar cand m-am trezit eram in locul in care fusesem initial, dar trecuse cam juma de ora.

Tiparul clasic de rapire, pe care il redau cu mici detalii modificate, toti cei care afirma ca au dat ochii cu extraterestrii. Majoritatea femeilor afirma ca au fost violate si li s-au recoltat ovule, un cliseu sexual pe care il intalnim peste tot la Hollywood si in legende: femeia abuzata de un zburator. Cauzele acestei halucinatii par a fi niste frustrari comune tuturor femeilor, indiferent de varsta, nationalitate si statut matrimonial. Iar extraterestrii astia par chiar destepti, daca aduc inapoi tipele si nu le pastreaza ei.

La barbati apare cam acelasi motiv: li se recolteaza sperma. Daca fiintele astea supradotate ar rapi oameni in scop didactic, nu ar fi mai logic sa le faca o autopsie? De ce ar fi interesati sa violeze persoanele, atunci cand probele ADN se pot obtine si dintr-un fir de par sau un dinte? Asta dupa nivelul nostru modest de cunostiinte, care se presupune a fi minuscul pe langa cel al extraterestrilor.
Proba 2: existenta vietii in spatiu. Datorita cercetarilor facute pana in prezent, stim deja ce conditii ofera planetele din jurul Soarelui, dar si conditiile favorabile aparitiei vietii pe Pamant. Dar de ce trebuie sa presupunem ca toate formele de viata au nevoie de aceleasi conditii?? Cu alte cuvinte, este perfect plauzibil ca un extraterestru sa respire CO2 si sa aiba nevoie de temperaturi de peste 100C pentru a trai. Ideea ca toate formele de viata din Univers sa se bazeze pe aceleasi legi fizice si biologice este putin probabila, in viziunea mea. In sprijinul acestei idei, aduc descoperirea martienilor din ploile rosii, care au avut loc in mai multe locuri din lume. Dupa analiza lichidului cu aspect apocaliptic s-a constatat ca nu este sange, cum se credea initial, nici praf, ci forme de viata extraterestre. Asa-i ca v-ati gandit la omuleti verzi cand ati citit mai sus “martieni”? Ajungem imediat si la acest aspect. Ploaia rosie era formata din globule fara ADN capabile de a se reproduce si de a supravietui in conditii extreme. Acestea proveneau de pe Marte. Adica a plouat cu martieni...

Asta inseamna ca imaginea unor omuleti verzi pe care o livreaza presa nu este reala, ci creata dupa asemanarea omului, un concept vizual fals, menit sa umple buzunarele celor din media. Iar oamenii care cresc cu aceasta imagine, in mod subconstient vor asocia ideea de extraterestru cu o imagine familiara, deja cunoscuta. Asa cum un copil este invatat sa recunoasca forma unui cerc. Ca idee experimentala, daca am creste un copil si l-am invata de la nastere ca forma de patrat se numeste cerc si ca omul scund cu cap mare si culoare verde este un caine, ce ar “vedea” intr-un OZN clasic? Un caine...
Proba 3: istoria! Lovitura fatala asupra extraterestrilor clasici este chiar istoria, care ne invata ca omul vede intotdeauna ceea ce vrea sa vada, ajutandu-se uneori de substante halucinogene si autosugestie. Vrajitoare, cadavre vii, dinozauri prost “asamblati”, samani care urcau la ceruri si multe alte dovezi ale unei intelegeri gresite a naturii din jur, in lipsa unor cunostiinte solide sau manati de dorinta de a recunoaste incredibilul in obiecte si fapte banale.

Astfel ajungem la concluzia ca formele de viata extraterestre exista, dar nu asa cum vrem noi sa ni le imaginam. Nici nu am luat contact cu ele asa cum ne-am fi dorit, asa cum ne imaginam noi ca ar face-o. In alta ordine de idei, cum putem sti ca vom recunoaste un extraterestru atunci cand il vom vedea?

Disneyland – transfer privat vs reteaua publica de transport

Disneyland Paris este una dintre destinatiile europene cele mai vanate si pe primul loc in wish-list-ul turistic al familiilor cu copii. Daca sunteti printre cei care calatoresc cu avionul la Disneyland, veti dori desigur sa stiti ce optiuni aveti odata aterizati pe aeroport si cat de repede si mai ales confortabil puteti ajunge la destinatia finala a vacantei.

Daca ati optat pentru cazare in Paris, fie ca aterizati pe Aeroportul Charles de Gaulle, fie ca ati optat pentru cursa care are ca punct terminus Aeroportul Orly sau Beauvais, e bine sa stiti ca de pe aeroport pana in capitala franceza aveti varianta transportului in comun, dar si varianta unui transfer, cum sunt cele organizate de Aero Shuttle Paris Transfers, care cu maximum de rapiditate si confort va conduce direct la locatia aleasa pentru cazare, in Paris. Daca ati optat pentru cazare in zona Disneyland, mai ales ca aici gasiti optiuni variate de cazare, e bine de stiut ca Aero Shuttle Paris Transfers organizeaza si transferuri de la Beauvais la Disneyland, de pe Orly la Disneyland, dar si de pe Charles de Gaulle catre Disneyland. Cum se procedeaza pentru un astfel de transfer care va aduce fara batai de cap in inima distractiei de la Disneyland? Cum va puteti incepe vacanta cu dreptul si fara sa mai pierdeti timp? Nu trebuie decat sa intrati la aeroshuttletransfers.ro sectiunea Transferuri, iar in partea dreapta aveti un formular unde puteti calcula costul transferului, iar daca il gasiti satisfacator puteti face rezervarea online cu doar cateva click-uri. Pentru a verifica pretul transferului nu trebuie decat sa introduceti punctul de plecare si destinatia, dar si numarul de pasageri si tipul transferului (care poate fi privat sau VIP).

Ca idee, costul unui transfer de la Beauvais la Disneyland pentru patru persoane este de aproximativ 135 de euro, un cost comparabil cu cel al transportului cu reteaua publica de transport pariziana pentru patru persoane. Singura diferenta este ca timpul necesar transportului este redus la jumatate, si confortul este incomparabil.

Avantajele folosirii ofertelor de turism All Inclusive

Calatoria este o aventura placuta, mai ales daca este facuta ca mod de petrecere a timpului liber. Acesta este motivul pentru care multe persoane aleg sa calatoreasca atunci cand isi iau timp liber de la lucru sau scoala si, bineinteles, atunci cand au bani in plus pentru a cheltui pe ceva care nu extrem de urgent. Odata cu paleta larga de optiuni de calatorie pe care multe companii le ofera in aceste zile, bazele de clienti s-au extins intr-adevar, deoarece tot mai multe persoane ajung sa beneficieze de aceste pachete. In afara de faptul ca toate ofertele de calatorie all-inclusive au atat de multe beneficii, dscounturile oferite ajuta la popularitatea lor in randul calatorilor.

Unul dintre cele mai comune beneficii pe care toate ofertele de calatorii all-inclusive le au este ca puteti experimenta o calatorie usor si convenabil. De fapt, aceasta vine cu foarte termenul "all inclusive". Adica, pachetul de servicii turistice de care veti beneficia are grija deja de tot ceea ce ati putea avea nevoie pentru calatoria dvs. Aveti cel mai bun program de zbor cu un operator de transport foarte convenabil. Apoi, cand ajungeti la destinatie, aveti deja un loc de cazare precum si mese pe toata durata vacantei. In plus, aveti itinerariul prevazute pentru dvs.
Daca acesta este cazul pentru o calatorie de agrement, atunci v-ati inscris la o ocazie foarte buna. Ce veti obtine este de fapt o calatorie fara griji si fara probleme in care sa va relaxati si sa va bucurati doar locurile unde va duceti. Pe de alta parte, in cazul in care pachetul este pentru o calatorie de afaceri, aceasta ar insemna o mai mare productivitate din partea dvs. Acest lucru se datoreaza faptului ca nu va mai trebui sa va faceti griji cu privire la locul in care veti sta, manca sau plimba. Veti avea confortul de a va concentra doar pe locul de munca unde ati calatorit.

Jachete din piele pentru toate stilurile

Fie ea neagra, fie maro, jacheta clasica din piele trebuie sa fie confectionata dintr-o piele moale, care vine manusa si complimenteaza foarte frumos o silueta masculina bine intretinuta. In general jachetele clasice au un croi drept sau chiar slim, in functie de formele celui care o poarta. Se poate purta foarte usor la tinute casual sau chiar seara, cu o cravata subtire si o camasa, sau chiar fara cravata, cu jeans sau cu o pereche din pantaloni de doc.

Jacheta din piele, stil aviator, a fost si ramane un must have. Adauga cu usurinta stil oricarei tinute, dar arata superb in stilul sport casual, asortata cu jeans slim si un tricou aparent neglijent.

Jacheta inspirata din gecile de motor, arata foarte bine cu un tricou negru, simplu, sau chiar cu un hanorac cu gluga. Poate avea numeroase fermoare si catarame, sau poate fi complet lipsita de elemente de acest tip. Gasim acest tip de jacheta piele barbati si in colectia Grand Prix Originals, jachete perfecte pentru pasionatii de curse de masini sau chiar pentru soferii care iau parte la aceste curse. Daca nu le stiti deja, puteti afla mai multe despre colectie la grandprix-originals.ro, iar cei care deja le stiu vor fi fericiti sa afle ca de acum le pot comanda si in Romania.

Jacheta piele barbati tip military a avut si ea perioada sa de glorie si chiar daca acum nu mai este chiar la mare cautare, este un stil de care multi barbati sunt inca atasati. Jacheta de acest tip are in general epoleti, elemente distinctive tipice uniformei de armata la mansete, si nasturi metalici (nu fermoar) evidenti. Desi poate parea desueta, da foarte bine purtata cu jeansi inchisi la culoare si o camasa asortata in tonuri si chiar cu cravata. Este un look ceva mai serios, dar deloc batranicios.

Master chef vs top chef

Urmaresc amandoua emisiunile, dar desi le urmaresc pe amandoua doar din una mai inteleg si eu cate ceva. Din master chef. Master chef este dupa cum bine se stie pentru amatori, pentru cei ca mine. In cealalta paralela gasim top chef, special conceput pentru bucatari. Amandoua emisiunile sunt extraordinare, sunt frumoase si te invatat cate ceva.

Daca la top chef ma uit degeaba, nu inteleg nimic, la master chef mai invat si cate o leguma noua, cate un sos ciudat. Este extraordinar de mult munca pentru a  ajunge in bucatar bun,  multe nopti pierdute, multi cartofi curatati si multe mancare stricata. Pentru a ajunge la combinatia perfecta trebuie facute experimente.
Daca unele produse sunt mai ieftine, majoritatea sunt foarte scumpe si nu prea trebuie stricate asa usor. Ideal ar fi sa ne iasa din prima preparatul final, dar de cele mai multe ori nu iese din prima.

Intotdeauna va fi ceva lipsa, ceva ars sau ceva nefacut. Desi imi place sa gatesc nu as face-o in modul profi. Prefer sa mananc decat sa gatesc. Unele probe din ambele emisiuni mi se par asa de ciudate si de grele. De exemplu la master chef sa le spuna pe nume pestilor. Sunt extraordinari de multi si cu denumiri ciudate.
Bineinteles ca avand contact cu ei este mult mai usor sa-i identifici, dar pentru un necunoscator pare un adevarat obstacol. Daca pestii se pot vedea, mai era proba cu condimentele  unde dupa parerea mea mi se parea imposibila. Pana sa ma uit la master chef habar nu aveam ca exista atatea tipuri de piper.

Cu ajutorul master chefului am inceput si eu pe acasa sa experimentez. Si bine zis sa experientez, ca de iesit cam greu iese. Singurul preparat care a avut gust a fost o prajitura, in rest mancarea nu. Mai am de lucrat la ea. Daca in sezoanele trecute la master chef erau doar oameni de rand, sezonul acesta este cu vedete.
Mult mai interesant. Daca unii dintre ei nu au ce cauta acolo sunt si alte personaje care se cred  foarte buni, fiind astfel ingamfati si increzuti. Ca si in sezoanele trecute s-a aflat din timp cine a castigat.

Nu inteleg cum se pot pierde informatii de genul. Faptul ca este regizat cu ceva timp le ofera spatiul necesar dezvaluirii castigatorului. Eu de exemplu aflasem chiar din primele episoade ca Aida sau cum o chema va castiga. Asa ca tot sezonul m-am axat pe ea. Sa vad cu ce a fost mai buna decat ceilalti, ce preparate a realizat, daca juriul a certat-o vreodata si alte evenimente similare. La fel s-a intampla si in primul sezon cu Petru. Nu s-a aflat chiar asa din timp ca in cazul celui de-al doilea, dar oricum se stia.

Probabil este vreo strategie de marketing, nu imi pot da seama, dar cert ceva este. Nu poate fi aceeasi greseala 3 ani la rand. Undeva se intampla ceva.

O pereche de blugi dama, zeci de tinute diferite: invata si tu cum sa ii combini altfel in fiecare zi!

O pereche de blugi dama sunt cea mai versatila piesa vestimentara inventata in ultimii ani, comercializata de www.ppt.ro . Initial o marca Americana, specifica stilului de viata dur al vacarilor, blugii au trecut de-a lungul vremii prin diverse etape si au facut un drum lung, pana la garderoba ta. De la imbracamintea tipic masculina din Vestul Salbatic, pana la brandul unei intregi generatii nonconformiste, blugii de dama si cei pentru barbati au ajuns un articol vestimentar foarte versatil, care poate fi purtat la orice ocazie, cu diferite accesorii. Unele doamne chiar participa la nunti in blugi!

Tinuta 1: Casual
La perechea ta favorita de blugi dama adauga un pulover larg si o esarfa supradimensionata. Sari intr-o pereche de tenisi comfortabili, adauga o bratara XXL si esti gata de plecare. O alta variatie casual a acestei tinute este combinarea unui maieu mulat cu un pulover larg, scurt, tricotat cu gauri mari. Lasa-l sa atarne nonsalant pe un umar si vei atrage toate privirile.

Tinuta 2: Smart-Chic
Eleganta englezeasca este deja proverbiala, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa te mire faptul ca blugii de dama au fost convertiti intr-un accesoriu chic de catre englezoaice. Tinuta noastra: blugi dama cu un top simplu acoperit de o capa larga, intr-o culoare vibranta. Galben mustar, albastru violet ori fuchsia merg de minune cu tonurile albastre ale unor blugi, fie ca sunt skinny, fie ca sunt prespalati. Completeaza tinuta cu un plic si o pereche de botine cu platforma. Daca vrei sa adaugi un plus de stil, o palarie si o pereche de manusi scurte sunt perfecte.

Tinuta 3: Office style
Perechea ta fovorita de blugi dama poate fi purtata cu succes si la servici, daca nu este rupta. Alege o camasa cu volane ori o bluza fina de matase si adauga cateva coliere fine ori unul cu un pandantiv supradimensionat. Pantofii ideali sunt cei simpli, cu un toc mic ori balerinii fini, din piele. Daca esti adepta curelelor, adauga un plus de culoare cu o curea intr-o nuanta asemanatoare pantofilor sau una care sa completeze tinuta.

Tinuta 4: Eleganta la superlativ
Din lipsa de timp ori alte resurse, multe femei aleg sa poarte blugi de dama la evenimente glam, precum lansari de produse ori petreceri tip cocktail. Si este perfect, atat timp cat stii cum sa accesorizezi blugii. O bluza de matase intr-o culoare pretioasa, ori semi-transparenta, alaturi de bijuterii in stil arabesc si o pereche de sandale cu toc inalt pot sa alcatuiasca o tinuta eleganta alaturi de blugi. Daca este mai rece, adauga un sacou in imagine si un clutch in nuante metalice de auriu ori argintiu.

Pornind de la aceste exemple, combina diverse stiluri si mixeaza accesorii cat mai diverse, pentru a obtine tinute interesante si comfortabile care sa te faca sa arati bine si sa te simti bine, purtand perechea ta de blugi dama preferati. 

Fiecare cu ce-l doare!

Indiferent la ce ora deschizi televizorul, indiferent pe ce program dai....vezi si auzi cam aceleasi povesti. Povesti despre cupluri mondene, despre divorturi la fel de mondene, povesti sau chiar telenovele cum nu iti poti imagina. Scandaluri, barfe, tot ce vrei si nu vrei.

Cateva posturi de televiziune (fara sa dau nume) promoveaza aceleasi non-valori existente la momentul actual „pe piata”. Este la moda sa iti cumperi posete si pantofi cat mai scumpi posibili sau sa mergi sa iti faci nu stiu ce operatie estetica - care este si ea la mare cautare - decat sa citesti vreo carte, vreun roman celebru. Mai nou, promovam manele si povestile cu si despre manelisti mai ceva decat opera si muzica clasica. Nu ai vedea vorbindu-se despre Mozart cum se vorbeste despre Guta. Nu vai! Fereasca Sfantu’! Amantlacuri si povesti cu amanti! Se vorbeste despre aceste lucruri ca si cum ar fi cel mai normal lucru din lume. Familia si valorile familiei nu mai conteaza. Toate au decazut, s-au evaporat in fata noului statut de amant si amanta! Femeile, fetele si noile „pitzipoance” (si mai sunt si alte categorii pe care nu este frumos sa le enumar) sunt intr-o permanenta goana dupa barbati, baieti potenti din toate punctele de vedere daca se poate. Daca s-ar putea sa le cumpere un castel, masina si toate bogatiile lumii sa le puna la picioare in 2-3 zile...au dat peste barbatul visurilor lor. Ce noroc pe capul lor. Vai de capul nostru! Unde am fost si unde am ajuns. Totul este de prisos! Fiecare cu fiecare ale lui!

Zilele reducerilor

Chiar daca vestita vinere neagra a trecut de ceva vreme se pare ca reducerile la haine si la incaltari inca nu s-au oprit mai ales la magazinele de prestigiu, care vor sa ofere clientilor de toate varstele cele mai onorabile si accesibile preturi, care nu numai sa satisfaca insa sa vina si in ajutorul tuturor. Acest lucru inseamna si ca puteti beneficia de calitate. Insa moda, reprezentand intr-o maniera ironica exact ceea ce se demodeaza, dupa cum o definea si Jean Cocteau, totusi imbraca o forma relativa si oarecum privata de sensul realitatii.

Asadar, moda reprezinta in cele din urma ceea ce azi ti se pare frumos, extravagant, extrem de pasional si de dorit, iar maine ti se va parea vulgar, obisnuit, banal, comun si dezagreabil. Insa zilele reducerilor aduc in lumina reflectoarelor cele mai noi articole vestimentare insa si cele mai ieftine haine, imbracaminte la preturi reduse, cizme in trend si accesorii care nu numai sa iti tina de cald insa sa te ajute sa iesi si in evidenta. Pe site-ul ihaineonline.ro nu numai reprezentantele sexului frumos au sansa sa isi inoiasca garderoba la preturi mici, ci si reprezentantii sexului puternic, asa cum sunt ei numiti, avand ocazia sa profite de cele mai impresionante articole la preturi reduse si de oferte promotionale. Fie ca vei primi un produs gratis la achizitionare aunuia, fie ca vei beneficia de un  cadou, reducerile sau ofertele sunt binevenite, mai ales in preajma sarbatorilor. Chiar daca Black Friday a facut furori acum e timpul produselor de calitate sa vina in scena si chiar daca nu mai e “vremea reducerilor de vineri” va puteti lasa fermecati de calitate la pret mic.

Pentru a fi la curent cu cele mai mari reduceri accesati zilnic ihaineonline. Aici gasiti oferte zilnice, valabile pentru un anumit interval al zilei sau pentru mai multe zile, insa ideea de baza este sa nu le ratati, caci promotiile va pot bucura intreaga familie.

De ce sa nu iti minti copiii

Atunci cand ai copii mici probabil cel mai inspaimantator lucru este ca nu vei fi un parinte bun, ca nu ii vei oferi micutului tau o educatie pe masura si ca nu vei putea sa te ridici la asteptarile sale. Totusi exista mici trucuri prin care iti poti intari relatia cu micutul tau si pui bazele unei prietenii de lunga durata si solida, in care nimeni si nimic nu va mai putea interveni. Desigur aici trebuie sa muncesti mult si sa vrei sa faci compromisuri. Avem tendinta sa credem ca micutii nostri copii trebuie ocrotiti, trebuie sa li se traseze anumite ordine, sarcini, sa traiasca dupa reguli. Dar se pare ca acestea nu dau cele mai bune roade in cele din urma, iar noi ne putem afla in ipostaza nedorit de a avea o viata amara si un copil peste masura de rasfatat.

Ce trebuie sa faci inainte de toate? Incearca sa iti tratezi copilul cu respect. Cel mai important lucru din relatia voastra este sa nu minti, mai ales sa nu il minti niciodata. Indiferent in ce consta acea minciuna, trebuie sa o refuzi pentru ca la randul tau nu vei dori sa fii mintit. Nu uita, copilul tau invata de la tine, el este oglinda ta sau imaginea personalitaii tale. Daca vrei ca el sa fie un copil bun, atunci tu trebuie sa fii o persoana buna, un om pe masura, care merita respect si care se poarta ca atare.
Nu trebuie sa iti minti copilul nici macar cu o chestie marunta. Daca ai plecat pana la magazin si i-ai promis ca ii aduci o bomboana atunci nu uita sa i-o duci. Daca i-ai promis ca il scoti in weekend in parc, atunci nu ezita sa faci acest lucru, oricat de incarcat ai avea programul. Nu uita, copilul se va forma exact cum il indrumi tu.
Foarte multi parinti sunt de parere ca micutul trebuie sa faca mereu ceea ce i se spune, insa isi dau seama la un moment ca au de-a face cu un copil frustrat, agitat si peste masura de capricios. Acest lucru se datoreaza faptului ca nu i se acorda atentia necesara si nici macar cea cuvenita. Copiii tanjesc dupa atentia noastra, dupa micile gesturi de apreciere si de recunostinta, dupa micile dovezi de iubire cat si de mandrie.

Trebuie sa ii arati mereu copilului tau ca esti mandru de el, ca ai incredere in ceea ce face, sa il motivezi sa aiba si el la randul sau incredere in propria persoana ca sa isi poata dezvolta creativitatea. Foarte multi copii cu varste intre 2 si 5 ani sunt foarte capriciosi. De pilda nu vor sa stea la imbracat atunci cand ii scoti afara. Ce ar trebui sa faci? Incearca sa vezi ce anume nu ii convine. Poate pur si simplu nu ii plac hainele pe care i le-ai pregatit si reactioneaza astfel deoarece nu se simte in largul lui, poate tipa, fuge si iti da impresia ca nu vrea afara, insa de fapt el are o probleme mai adanca. Incearca sa comunici cu el prieteneste si sa ii arati ca iti pasa.

Relatia parinte – copil se formeaza avand la baza iubirea, respectul si aprecierea. Fara acestea nu vei reusi sa te apropii de el. Nu uita insa nici sa aplici o pedeapsa sau o sanctiune atunci cand greseste. Orice om trebuie sa fie responsabil pe gresesile si faptele sale, iar un copil trebuie invatat de mic asta.

Cum scapi de matreata?

Matreata reprezinta descuamarea pielii capului sub forma unor "fulgi" albi vizibili pe par si pe haine. Ocazional, este insotita de inrosire si mancarime la nivelul pielii capului.

Matreata este o problema cu care se confrunta foarte multi, fiind inamicul numarul 1 al parului frumos si sanatos. Matreata poate fi inteleasa, adeseori, ca un rezultat al unei igiene precare, insa, aceasta nu este decat o problema de sanatate din ce in ce mai des intalnita. Exista numeroase solutii pentru a indeparta matreata nedorita, insa acestea trebuie alese, intotdeauna, in functie de tipul de par. Sampoanele anti-matreata sunt cele mai utilizate, dar exista si metode naturiste care pot da rezultate, chiar daca acestea sunt vizibile dupa o perioada mai mare de timp.

Matreata este, fara doar si poate, principala grija a multora dintre noi. Sampoanele antimatreata sunt singurele metode prin care se incearca inlaturarea matretii. Insa, nu toate sampoanele fac minuni. Pentru a te asigura de calitatea samponului antimatreata ales, incerca sa folosesti un produs din recomandari sau un produs mai scump, cu ingrediente bio, organice. Alaturi de un sampon antimatreata de calitate poti utiliza si alte produse impotriva matretii, de la masti si balsamuri la tratamente profesionale antimatreata.

Un sampon antimatreata eficient trebuie sa dea rezultate inca de la primele utilizari. Acesta, desi combate matreata, trebuie ales in functie de tipul de par. Se stie ca sampoanele antimatreata sunt mai dure si, alese incorect, pot conduce la uscarea excesiva a firului de par.

Exista si remedii naturiste impotriva matretii, acestea putand fi folosite in completarea samponului antimatreata utilizat zilnic. Dintre cele mai eficiente remedii naturiste antimatreata amintim:

Aspirina - zdrobeste 3 pastile de aspirina si dizolva-le intr-un recipient cu pulverizator in care ai turnat apa fierbinte. Lasa sa se raceasca, apoi aplica mixul pe scalp. Samponeaza parul ca de obicei.

Otetul de mere - toarna otet de mere intr-un recipient cu pulverizator si aplica-l pe parul umed. Lasa-l sa actioneze 40 de minute.

Indiferent de solutia pe care o alegi pentru a scapa de matreata, trebuie sa stii ca recurenta este cheia succesului. Daca ai ales sa folosesti un sampon antimatreata, nu renunta la el dupa doar o luna de utilizare. Folosirea lui pe termen lung te ajuta sa scapi definitiv de matreata si iti garanteaza faptul ca aceasta nu-si va mai face simtita prezenta pentru o perioada mare de timp.

Astazi ii ascultam pe cei de la The National

Va plac?
 




Moda in randul adolescentilor

Moda este pentru toata lumea o necesitate in ziua de azi si nimeni nu se poate sustrage ei. Nu conteaza ca esti femeie sau ca esti barbat, ca esti copil sau adolescent, trebuie sa stii cel putin cateva reguli de vestimentatie, de fashion, pe care macar bunul simt le impune, daca nu intregul context al modei. Iar atunci cand vorbim despre adolescenti povestea cu moda devine tot mai complicata cu cat acesti adulti in devenire au mai multe mofturi si mai multe idei decat o natie intreaga.

Un bun lucru, de altfel, deoarece se pare ca multi dintre adolescenti sunt inovatori, altii aduc tendinte, altii le copiaza, cei mai multi se conformeaza lor. Cert este ca in amalgamul creat atunci cand vorbim despre haine adolescenti, vorbim de un taram fara hotare, fara limite impuse si fara niciun pic de bariere, ori daca acestea exista, e clar ca ele trebuiesc cumva deblocate. E frumos in orice fel sa fii tanar si sa poti purta culori indraznete, sa te poti afisa cu desene marete, sofisticate si pline de veselie, din animatii preferate si filme iubite. Este fenomenal sa poti fi copil vesnic si este obligatoriu sa fii adolescent atunci cand trebuie. Ce le place insa tinerilor cel mai mult in prezent la moda? Desigur - extravaganta sau spiritul rebel, deoarece vedem tot mai multe haine adolescenti care contin aceste elemente cheie.

Blugi taiati, genti cu capse, pantofi sport cu tinte si curele late, tricouri largi sau rupte, cu fel si fel de inscriptii, fuste foarte scurte sau aplicatii in carouri si multe altele, sunt tendinte pe care le gasim in haine adolescenti, vrem nu vrem, si se pare ca sunt multi cei care adopta o astfel de tinuta, iar multi dintre ei sunt si din randul adultilor, care adora sa fie putin “razna” asa cum tinerii numesc fenomenul.