Cum sa nu asortezi adidasii?

Desi pantofii sport nu sunt una dintre cele mai stilate si mai elegante tipuri de incaltaminte barbatesti, exista si cateva situatii in care un barbat poate arata bine in adidasi. Care sunt aceste situatii si care sunt cele mai proaste alegeri vestimentare atunci cand decizi sa porti pantofi sport barbati?

Cea mai proasta combinatie vestimentara din toate timpurile – atat de uzuala la barbatii din Romania – este asortarea adidasilor cu perne de aer la blugi, cu curea in talie si tricou – fie lasat pe dinafara, fie bagat in pantalon. Evident, tricoul va fi calcat cu muchii, in cel mai pur stil romanesc!

Trening de fas cu logo-uri mari, vizibile de la departare si adidasi cu perne de aer. Treningurile de fas sunt ele insele o greseala stilistica grava pentru un barbat sportiv, care vrea sa arate si stylish si fin, in acelasi timp. Mergi mai bine pe articole vestimentare din bumbac, sunt sfinte la sala de sport.

Pantofi sport cu pantaloni scurti si soseste pana la jumatatea gambei sau peste glezna. In general este urat ca sosetele sa se vada mult peste linia adidasului, iar daca ciorapii mai au si alta culoare decat cea a pantofilor sport, atunci este si mai lipsit de stil.

Pantofii sport albi nu sunt singura varianta existenta… Pentru un look cat mai stilat orienteaza-te si catre pantofi sport in alte culori, fie ele si culori mai tari (albastru, verde, rosu). Pot arata mai bine si, in functie de model si de grosimea talpii, uneori ii poti asorta si unei tinute casual. Sigur, nu peste 30 de ani…

Pentru adolescenti, perechea potrivita de adidasi poate insemna un boost de mandrie si respect de sine, dar mai ales o crestere a popularitatii. Daca tot porti pantofi sport in fiecare zi, inclusive la intalniri cu o fata care iti place, macar alege adidasii in tendinte, ca sa fii cool. Pe site-urile de incaltaminte online vei gasi mai multe modele de adidasi.

Colegi de apartament = cei mai buni prieteni?

Am auzit de multe ori ca persoane care se cunosc de mult timp si sunt buni prieteni s-au mutat impreuna si cu timpul au inceput sa se certe, oare este neaparat necesar sa fie si invers, sa devina colegi de apartament cei mai buni prieteni?

Dupa ce am stat ani intregi singura in camera si m-am bucurat de intimitate a venit si momentul in care am fost nevoita sa imi impart locuinta cu alte persoane, moment in care toata ecuatia a fost schimbata radical. Totusi impartirea unei locuinte nu inseamna neaparat si intimitate si apropiere, de cele mai multe ori nu sunt necesare decat reguli stabilite de comun acord si ceva intelegere; astfel incat sa nu fie depasite limitele bunului-simt si al intimitatii. Dar atunci cand persoana respectiva te considera cel mai bun prieten?? Atunci iti vezi in continuare de drum, nu pot spune ca sunt cea mai sociabila persoana pe care o poti intalni si nu de putine ori nu am simtit nevoia sa dau explicatii care nu erau necesare sau meritate (am ramas pe ideea ca singuri oameni carora le dau explicatii in aceasta viata sunt parinti mei, si pana si acolo am dubii).

De cele mai multe ori oamenii simt nevoia sa se descarce si sa aiba impresia ca macar cineva pe lumea asta este acolo cu tot sufletul si cu toata empatia de care este capabil, in acele momente asculta sau macar prefate ca asculti si apoi poti reveni linistit la gandurile tale.

Daca imparti apartamentul sau casa nu inseamna ca imparti si viata personala ci doar cheltuielile de baza, intimitatea ta ramane in continuare intimitatea ta si pentru celalalt nu ar trebui sa conteze daca iti atarni lenjeria de lustra sau daca esti in divort, daca esti vegetarian sau rocker, cat timp nu te apuci sa demolezi casa la 12 noaptea poti sa te declari multumit si sa isi vada fiecare de viata lui.

Intrebuintari ale steroizilor

Ce sunt steroizii ?

Steroizii (de asemenea, cunoscuti si sub numele de cortizon sau corticosteroizi) sunt hormoni care apar in mod natural in organism. Steroizii au rolul de a scadea inflamatiile, de a suprima sistemul imun al organismului sau de a bloca substanta chimica numita histamina (lansata in timpul unei reactii alergice), iar lista nu se opreste aici. Medicamentele cu steroizi la om sunt similare cu acesti hormoni naturali, inlocuindu-i atunci cand exista o carenta in organism. Steroizii sunt utilizati adesea in tratamentul artritei, datorita proprietătilor lor anti-inflamatorii, dar sunt recomandati si ca tratament in doze mici sau pe termen scurt, atunci cand este posibil, pentru a minimiza efectele secundare.

Tipul de steroizi utilizat pentru tratarea bolilor este numit corticosteroizi. Corticosteroizii nu sunt la fel ca "steroizii anabolizanti", care sunt folositi adesea pentru imbunatatirea performantelor in sport. Ei sunt diferiti de steroizii anabolizanti pe care unii sportivi si culturisti ii folosesc pentru a capata mai multa putere si masa musculara pe o perioada scurta de timp.

Steroizii sunt disponibili sub forma de comprimate, comprimate solubile, solutii, creme, unguente, inhalatoare si injectii. Steroizii orali sunt steroizi care se administreaza pe “gura” si sunt sunt forma de comprimate solubile si lichide (solutii).

Cand sunt steroizi orali prescrisi de obicei ?


Steroizii orali sunt folositi pentru a trata un numar mare de conditii. Cateva exemple includ: boli inflamatorii intestinale (de exemplu, boala Crohn, colita ulcerativa), boli autoimune (de exemplu, hepatita autoimuna), boli articulare si musculare (de exemplu, artrita reumatoida, polimialgie reumatica), alergii si astm. Acestia sunt, de asemenea, utilizati pentru tratamentul unor forme de cancer. In plus, steroizii pot fi prescrisi ca tratament de inlocuire pentru persoanele ale caror organisme au incetat sa mai produca proprii lor steroizi - boala Addison.

Puterea iubirii

Iubirea este esentiala pentru mintea si corpul tau la fel ca oxigenul. Nu e negociabil. Cu cat esti mai conectat cu alte persoane cu atat vei fi mai sanatos atat fizic cat si emotional. Cu cat interactionezi mai putin, cu atat esti in mai mare risc.

Este deasemenea adevarat ca esti mai predispus sa treci printr-o perioada de depresie cu cat ai parte de mai putina iubire in viata ta. Iubirea este probabil unul din cele mai bune antidepresive si asta pentru ca una din cele mai comune cauze ale depresiei este sentimentul ca nu te simti iubit. Cei mai multi oameni in depresie nu se iubesc pe sine si nu se simt iubiti de altii. De asemenea, acestia sunt focusati strict pe persoana lor acest lucru facandu-i neatractivi pentru cei din jur si privandu-i de oportunitatea  de experimenta iubirea.

Exista un mit conform caruia iubirea se intampla pur si simplu. Ca un rezultat, cei depresivi adesea stau si asteapta ca cineva sa-i iubeasca. Dar iubirea nu functioneaza asa. Pentru a primi si a pastra iubirea trebuie sa iesi din carapace, sa fii activ si sa inveti o varietate de comportamente si idei specifice. Cei mai multi dintre noi luam ideea de iubire din cultura pop. Ajungem sa credem ca iubirea este acel ceva care ne va da pe spate. Dar idealul culturii pop in legatura cu iubirea este irealistic, imagini utopice create de lumea divertismentului, acesta fiind unul din motivele pentru care o mare parte din noi suntem predispusi depresiei. O consecinta ar fi ca atunci cand ne confruntam cu viata reala devenim suparati si dezamagiti pentru ca sunt foarte multe lucruri care nu se potrivesc cu ideile noastre de ideal pe care le-am vazut in filmele americane. Unii din noi devenim stapanitori si solicitanti, vrand ca persoana cu care suntem intr-o relatie sa faca ceea ce noi gandim ca ar fi ideal, fara sa realizam ca idealul nostru este nepotrivit. Este astfel nu numai posibila dar si necesara o schimbare in modul de abordare pentru a scapa de depresie si a te apropia de iubire.

Intotdeauna exista diferente intre doi oameni indiferent cat de apropiati ar fi acestia, iar daca relatia merge intr-o directie buna aceste diferente vor iesi la suprafata. Problema in acest moment va fi sa identificati aceste diferente si sa le “negociati” astfel incat sa nu va distanteze sau distruga relatia. Poti rezolva aceste diferente incercand sa intelegi de unde vine partenerul tau, cine este el cu adevarat si fiind capabil sa te reprezinti pe tine. Diferentele trebuie “negociate” si trebuie sa ajungeti la o solutie de compromis, la un numitor comun care sa multumeasca ambii parteneri.

Cauti un hotel in zona Unirii?

Vizitezi Bucurestiul in curand? Vrei un loc de cazare ca sa fie aproape de principalele obiective culturale ale orasului? Aveam cel mai bun pont pentru tine. AVE Hotel Unirii Vila Parlament este situat la doar 200 de metri de Casa Poporului si de noua Catedrala a Neamului si relativ aproape de metrou si de Centrul Istoric Vechi. In acest mod veti putea sa vizitati orasul si sa ajungeti usor in ce zona doriti. Acesta este doar unul din avantajele pe care le aveti cazandu-va la hotelul AVE. 

Nu trebuie sa trecem cu vederea calitatea serviciilor si ambianta pe care le ofera acest hotel. Indiferent daca sunteti singur, in cuplu, in familie sau cu gasca de prieteni va veti bucura de aceleasi conditii deosebite, de spatiu si intimitate. Va asteptam cu camere cu un design deosebit, minibucatarie utilata complet, aer conditionat, internet Wi-fi, televizor LCD, baie cu jacuzzi, dus cu hidromasaj, terasa amenajata. Astfel, acest hotel din zona Unirii va poate oferi tot ce v-ati putea dori de la un hotel, si nu oricum, ci la cel mai convenabil pret. Pentru ca vrem ca sederea dumneavoastra la hotelul AVE sa fie una memorabila va asiguram camere cu mobilier avangardist, un personal care se comporta exemplar, cele mai bune bucate si cele mai bune oferte la orice tip de camera inchiriata. Sa nu uitam de gradina din jurul hotelului, amenajata spectaculos, reprezentand o oaza de verdeata in inima orasului. Gradina este de asemenea dotata cu un gratar de care poti dispune in orice moment. Suna exact ca descrierea locului unde ai vrea sa petreci cateva zile, asa-i? 

Asadar fie ca vizitati orasul pentru o perioada scurta de timp sau sunteti intr-o vizita de afaceri, acest hotel din zona Unirii va va asigura gazduirea perfecta.

Gatim cu spor

Ti s-a intamplat vreodata sa te trezesti de dimineata cu o pofta nebuna de a gati ceva inedit? Mie da, de mai multe ori chiar. Entuziasmul pune stapanire pe mine si incep sa caut cu frenezie o reteta care sa imi fie pe plac. Si caut si iar caut, parca as vrea sa existe o aplicatie in care doar sa imi pun ingredientele ce imi sunt la dispozitie in casa si puff sa apara reteta cu mancarea ce trebuie pregatita. 

Cum insa nu am atata bafta, trebuie sa caut una care sa corespunda. Culmea e ca, de fiecare data, sfarsesc prin a da fuguta la supermarket pentru a cumpara noi ingrediente. Nu reusesc sa ma stapanesc niciodata sau sa ma rezum la a gati doar cu ce am in casa. E ceva imposibil pentru mine. Trebuie sa fie de fiecare dara ceva dupa care tanjesc si nu am la indemana. Apoi vine momentul mult asteptat, pregatirea retetei. Totul se face cu dragoste, nu uita. Daca te apuci sa gatesti ceva si starea ta de spirit nu este tocmai grozava risti sa strici minunata reteta. Deci, cu un zambet pe fata, pornim sa trebaluim, ca niste gospodine adevarate ce suntem, nu? Inainte de a incepe “gateala” ai grija ca spatiul in care iti vei desfasurata intensa activitate sa fie curat, ai grija ca vasele sa fie la randul lor curate si incearca sa te organizezi cat mai bine. Imi place sa gatesc in culori, imi place sa vad cum se imbina culorile in farfurie. Iti dau o senzatie de prospetime, sanatate pura intr-o farfurie. Legumele sunt minunate, foloseste-le. La cuptor, pe gratar, in supe, ciorbe, fa din ele un curcubeu si lasa simturile sa iti fie desfatate. A gati pentru cei dragi este intotdeauna o placere, iti da cel mai frumos sentiment iar daca nu ma credeti puteti incerca si voi.

Sistemele home cinema si avantajele lor

Vizionarea unui film la cinema reprezinta, inca, o experienta greu de reprodus in propria locuinta. Sistemul de sunet performant, dimensiunile foarte mari ale ecranului fac dintr-un film vazut in salile de cinema o experienta unica.

Incercarea de a reproduce efectele unui film vazut in salile de cinema in propria locuinta s-a materializat oarecum prin aparitia sistemelor home cinema.

Ce reprezinta un sistem home cinema si din ce este compus?

Un sistem home cinema este alcatuit dintr-un DVD-player sau Blu-ray player care reda filme stocate pe unul dintre aceste medii si dintr-un sistem de boxe format dintr-un subwoofer si mai multi sateliti. De obicei, sistemul de sunet este de forma 2.1, 5.1 sau 7.1, ceea ce inseamna ca este alcătuit din doi sateliti si un subwoofer, cinci sateliti si un subwoofer sau sapte sateliti si un subwoofer.

Avantajele oferite de sistemele home cinema:
  •     Vizionarea unui film in conditii optime, asemanatoare cu cele care va sunt   puse la dispozitie in salile de cinema
  •     Pret accesibil pentru o calitate garantata
  •     Calitatea ireprosabila audio si video
  •     Performanta in confortul propriei locuinte
  •     Vizionarea unui film cu efecte de sunet deosebite si o calitate superioara a imaginii

Cu ajutorul sistemelor home cinema (‚cinematograf acasa’) te poti bucura de vizionarea unui film la standarde inalte. Pentru aproape oricine vizionarea unui film este o activitate relaxanta si placuta, mai ales in weekenduri. Transformati aceasta activitate intr-una si mai placuta, prin intermediul unui sistem home cinema.

Nimic nu se compara cu un film bun vazut in conditii optime, intr-un cadru familial si intr-o maniera performanta, la nivel de sunet si imagine. Sistemele home cinema au fost concepute pentru astfel de situatii si pentru persoanele care apreciaza calitatea unui film ''bine vazut''.

Magazinul de echipamente audio Stereomag.ro iti propune o oferta completa si variata de sisteme home cinema (sisteme 2.1 si 5.1) profesionale.


5 intrebari pe care ar trebui sa ti le pui inainte de a lua primul curs online

In urma cu cativa ani ideea de a lua cursuri prin intermediul internetului a fost luata in considerare de o parte din profesori. Acum, cand oamenii realizeaza cat de convenabil este sa iei cursuri fara sa parasesti locuinta, din ce in ce mai multi profita de faptul ca se pot folosi de computerul lor pentru a invata.

Desi tehnologia pentru lectiile online este suficient de simpla incat aproape oricine poate deveni un elev, ar trebui totusi sa iti pui urmatoarele 5 intrebari mai intai, pentru a te feri in continuare de un stres in plus.

1.    Ai timpul necesar?

Multi oameni cred ca lectiile online sunt mai usoare decat cele traditionale din cadrul unui campus, dar majoritatea cursurilor online necesita o participare frecventa. Deci, trebuie sa ai timp sa intri online pe cursul tau de mai multe ori pe saptamana, sa iti faci temele si alte lucrari si nu in ultimul rand sa interactionezi cu ceilalti cursanti. Toate aceste necesita timp, dar nu la fel de mult daca stai sa compari cu timpul pe care ti l-ai fi petrecut intr-o sala de clasa. Daca ai timp vei gasi aceasta modalitate de a invata online foarte la indemana.

2.    Esti disciplinat?

Sigur, cele mai multe lectii online nu necesita sa fii la calculator la o ora fixa (desi sunt unele care cer si acest lucru). Deci tine de tine sa te asiguri ca vei intra online pe cursul tau de mai multe ori pe saptamana. Cu un program incarcat la munca, sport, hobbiuri, munca in casa, copii este usor sa pui cursul tau online in coada listei cu prioritati. Asta ar insemna ca o sa ai probleme mari cand o sa vina vorba de notele tale. Nu este treaba profesorului sa iti aminteasca ca trebuie sa lucrezi continuu. Aceasta este responsabilitatea ta. Un mod simplu de a face lucrurile sa functioneze este sa iti faci un program saptamanal, astfel incat sa stii in fiecare saptamana exact cand este timpul sa iti iei lectiile.

3.    Ai bani?

Desi exista multe cursuri  gratuite sau cu preturi reduse de care sa te ajuti, cursurile unei facultati costa la fel indiferent daca le iei online sau in campus. Facultatile trebuie sa cumpere sofware-uri, sa isi instruiasca cadrele didactice si sa fie studentilor la dispozitie chiar si dupa ore, asadar nu te astepta ca lectiile online sa aiba un pret mai redus. Pe de alta parte acelasi ajutor financiar este de cele mai multe ori valabil si pentru studentii online, la fel ca pentru cei din campus. Deci banii nu ar trebui sa fie o problema pentru un student in drumul de a-si realiza o educatie solida.

4.    Te descurci cu tehnologia?

Din fericire nu trebuie sa fii un geniu in calculatoare pentru a lua un curs online. Tehnologia a devenit foarte usor de utilizat pentru studenti si profesori, astfel incat studentii care stiu sa navigheze pe internet si sa foloseasca e-mailul se vor descurca cu siguranta. Inainte de a incepe un curs, scoala care ofera acest curs ar trebui sa ofere un curs model, un tutorial sau un altfel de pregatire care sa te ajute sa iti dai seama daca mai exista vreun lucru pe care ar trebui sa il inveti pentru a deveni un student online de succes.

5.    Ai echipamentul necesar?

Din moment ce cursurile sunt predate prin intermediul internetului, studentii in mod normal nu au nevoie de echipament special pentru calculator. Totusi, cele mai multe cursuri online necesita ca studentii sa aiba acces sigur la internet, un cont pentru e-mail(pe care sa stie sa il foloseasca), un program pentru fisierele scrise( cum ar fi Microsoft Word) si un software antivirus. Verifica la scoala la care te inscrii daca mai ai nevoie si de alte echipamente. O viteza mare a conexiunii la internet nu este ceruta, dar daca instructorul va folosi grafica, video-uri, cursuri audio, o viteza mare te va ajuta sa deschizi usor acele fisiere si sa iti faci treaba intr-un mod mult mai eficient.
Esti pregatit acum pentru prima ta lectie online? Atunci este timpul sa intri in contact cu o facultate sau sa cauti pe internet un curs online si sa vezi ce ti s-ar potrivi, luand desigur in considerare sfaturile de mai sus.

5 pasi simpli pentru a avea un colesterol mai scazut

Poti sa reduci colesterolul din organismul tau fara pastile, urmand cativa pasi de baza care nu iti vor regla doar cantitatea de colesterol din oraganism, ci iti vor oferi si o stare de sanatate mai buna. In cele mai multe cazuri folosim o prescriptie medicala si speram ca pastilele ne vor face in mod miraculos sa ne simtim mai bine. Adevarul este ca medicamentele pentru scaderea colesterolului intr-adevar functioneaza. Problema o reprezinta atat faptul ca se maifesta doar pe termen scurt cat si efectele secundare pe care le au.

Mai periculos decat efectele secundare ale acestor medicamente este sa nu reusesti sa reduci cantitatea de colesterol. In timp, nivelul ridicat al colesterolului poate duce la numeroase afectiuni ale inimii si arterelor printre care arteroscleroza sau preinfarctul.

Iti vom prezenta 5 pasi pe care poti sa ii urmezi pentru a avea valori mai scazute ale colesterolului fara medicamente.

1.    Sa mananci corect. S-ar putea sa para ceva simplu, dar dieta are un impact important asupra micsorarii cantitatii de colesterol, astfel incat ar trebui sa fie factorul numarul 1 de care ar trebui sa tii cont pentru a determina daca intr-adevar problema ta este dieta sau este mostenirea ereditara. O cantitate redusa de grasimi si alimente nesanatoase reprezinta primul pas catre scaderea colesterolului.

2.    Exercitiile. Imbunatatind sanatatea cardiovasculara esti cu un pas mai aproape de a reduce efectele negative ale nivelului crescut de colesterol. Exercitiile fizice nu vor reduce in mod direct cantitatea de colesterol dar iti vor face mai puternice inima si intregul sistem circulator.

3.    Renunta la fumat. Cresterea cantitatii de grasimi din vasele de sange va fi accelerata de nivelul ridicat de colesterol. Aceasta blocheaza fluxul de sange iar muschii vor trebui sa depuna mai mult efort. Toate acestea conduce la un atac de cord. Daca peretii vaselor de sange sunt complet blocati, atunci poate avea loc un acest atac.

4.    Relaxeaza-te. Stresul cronic poate afecta nivelul de colesterol. Daca esti stresat in mod constant si ai o dieta sanatoasa s-ar putea sa nu reusesti sa inregistrezi scaderi ale cantitatii de colesterol.

5.    Vorbeste cu doctorul tau. Nu toti doctorii se grabesc sa scrie retete. De fapt, cei mai buni doctori te vor ajuta sa iti stabilesti o dieta si un program de exercitii care sa ti se potriveasca. In cazul in care ti-ai stabilit singur un plan, este important sa intrebi medicul daca acel plan se imbina cu starea ta actuala de sanatate.