Eckhart Tolle si puterea prezentului

Probabil ca toate starile neplacute prin care trecem sunt manifestari ale fricii, independenta de un pericol iminent. Ma refer aici la stari precum anxietatea, disconfortul, ingrijorarea, incordarea etc. Aproape toti trecem prin ele foarte des, de unele poate ne izbim chiar zilnic. Frica asta psihologica este legata permanent de ceva ce s-ar putea intampla, nu de ceva care se intampla in clipa respectiva. Anxietatea apare in momentul cand se formeaza prapastia intre eul de aici, de acum si mintea orientata spre viitor. “Puteti face fata oricand momentului prezent, dar nu puteti face fata unui lucru care este numai o proiectie a mintii – nu puteti face fata viitorului”.

Am vorbit datata trecuta despre identificarea cu mintea. Ei bine, cand acest lucru se intampla, viata este condusa de ego, care se simte in permanenta amenintat din cauza mecanismelor de aparare atat de elaborate.

    “Frica pare a avea multe cauze. Frica de a pierde, frica de sec, frica de a fi ranit s.a.m.d. Dar, in ultima instanta, orice frica inseamna frica de moarte, de anihilare a sinelui fals. Pentru sinele fals, moartea este mereu aproape. In aceasta stare de identificare cu mintea, frica de moarte influenteaza toate aspectele vietii dumneavoastra.”

Chiar si un lucru care pare absolut normal – nevoia conpulsiva de a avea dreptate intr-o discutie- este o consecinta a fricii de moarte. Cand are loc identificarea cu o pozitie mentala orice “greseala” este amenintatoare pentru sentimentul de identitate bazat pe o constructie mentala. Totul se clatina. Deci sinele fals nu poate si nu vrea sa greseasca.

    “Din clipa in care ati renuntat la identificarea cu mintea, pentru sentimentul dumneavoastra de identitate nu mai are nicio importanta daca aveti dreptate sau gresiti, asa ca nevoia compulsiva si profund inconstienta de a avea dreptate, care este o forma de violenta, nu va mai exista. Puteti afirma clar si limpede ce ganditi sau simtiti, fara ca in aceasta sa mai existe agresivitate sau nevoie de aparare.”

Asa se pot sfarsi toate jocurile de putere care strica deseori relatiile. In definitiv, ceea ce aperi e doar o identitate iluzorie.

Daca te identifici mereu cu propria minte devii prizonierul timpului.Oare nu traim cel mai mult prin memorie si anticipare? Aici e greseala, aici ar trebui lucrat, pentru ca se creeaza o preocupare constanta pentru trecut si viitor. Uitam sa pretuim momentul prezent si nu-i permitem sa existe. “Impulsul apare pentru ca trecutul va confera o identitate, iar viitorul detine promisiunea salvarii sau a implinirii intr-o forma sau alta. Amandoua sunt iluzii. “

Asadar, doar clipa de acum exista de fapt si nu a existat niciodata vreun timp in care viata sa nu fie ACUM. De aceea, prin trairea prezentului produce o schimbare de constiinta, “o trecere de la minte la Fiinta, de la timp la prezenta”.

Terenuri Taratasesti

Desi la momentul actual va puteti achizitiona un teren la un pret chiar si cu 75 % mai mic decat cel de acum 5 ani, inca mai sunt zone in Bucuresti, dar si in jurul acestuia, de care nu te poti apropia. Aceste zone sunt fie zone centrale, fine zone foarte bine dezvoltate din punct de vedere a infrastructuri precum cea din nord. Acest lucru, face dificila achizitionarea unui teren in astfel de zone pentru cei care dispun de fonduri insuficiente, si sunt nevoiti sa se orienteze catre altele. 
Din fericire zonele limitrofe Bucurestiului nu duc lipsa de oferte, si chiar mai mult, acestea se gesesc pentru toate buzunarele si gusturile. Pentru oferte mai detaliate este suficient sa faci o cautare pe google dupa zona dorita, de exemplu: “terenuri Tartasesti”, si o multime de oferte, care de care mai atractive vor fi afisate. Dintre zonele cu preturi bune si care sunt la mare cautare pentru constructia de case in jurul Bucurestiului, se numara: Berceni, Domnesti, Tartaresti, Cernica, Frumusani, si altele. 
O alta metoda care va ajuta sa va orientati mai bine este utilizarea unei harti de tipul Google maps. Aici puteti vedea pe langa localizarea exacta a potentialului teren si mai multe detarii despre topologia locului: daca este aproape de padure, de vreun rau sau lac. 
Un alt aspect important la care trebuie sa acordati o atentie sporita este infrastructura pe care o puteti vedea tot pe aceasta harta. Evident ca sunt si alte elemente care trebuiesc luate in considerare ca: apropierea de scoli, magazine, zone de relaxare si nu in ultimul rand vecinii. Decizia achizitiei unui teren , si mai departe, cea de construire a unei case, este una foarte importanta, si evident, nu ar trebuie tratata cu superficialitate. Este bine sa va documentati temeinici inainte de a lua o decizie, pentru ca este una pe termen lung.

Cu cât o ai mai lungă…

Blogosfera reprezintă o sursă nesfârşită de articole foarte bune, negăsite nici în cele mai titrate ziare tipărite, şi idioţenii de proporţii biblice. Blogosfera românească reprezintă o sursă infinită de idioţenii de proporţii biblice şi câteva articole bune rătăcite. Una peste alta sau unul peste altul, cum vă convine, blogosfera reprezintă o comunitate din care, dacă rupi o bucată şi o modelezi după chipul şi înfăţişarea ta, se poate transforma într-un cerc simpatic de prieteni. Îţi dai seama de asta şi după blogroll-ul care în mare parte conţine aceleaşi adrese şi nume. De asemenea, adresele care nu coincid devin o altă sursă bună de lectură pentru că o bagi pe aia cu logica “dacă mie îmi place de X şi lui X îi place de Y, atunci mie îmi place de Z”. Rahat, nu era aşa. Oricum, v-aţi prins voi. Bineînţeles asta nu este o regulă pentru că mai vine cineva, te roagă cu un link exchange şi dacă eşti băiat/fetiţă gigea îţi aduci aminte de vremile când cereai şi tu, aşa că accepţi. De multe ori însă blogroll-urile sunt divizate în secţiuni care fac mai uşor de realizat ce anume citeşte autorul în mod frecvent.

natmay thumb1 Cu cât o ai mai lungă…Ce te faci însă când dai peste un blog care are 234 de vecini în blogroll? Era cât pe-aci să mă apuc să le număr când mi-am dat seama că mi-e mai uşor dacă le copiez în vord şi dau numbering. Da, mă nene, 234, nu tu despărţitoare pentru produsele de pe bandă, nu tu nimic. Vreţi să ştiţi care e culmea dracului? Că nu e cel mai mare. (Ceeeeee? se aude întrebarea plină de şoc şi uimire a publicului)  Da, cel mai mare blogroll peste care am dat numără 286 de nume. Şi am mai găsit şi cu 231, şi cu 234, este felul meu de a spune că n-am ce face cu timpul. Părerea mea este că cine are peste 50 de bloage în blogroll, nu le citeşte. Nici măcar pe alea 50. Aşa că care e scopul? Se pare că pâinea furnizată indirect de poziţia din ZeList. Nu mă întrebaţi pe unde scoate ZeList-ul mălaiul pentru că sincer nu ştiu să vă spun, am auzit şi eu, dar se pare că scoate. De asemenea, se pare că a fi în blogroll-ul cuiva nu doar îţi măreşte şansele de a fi vizitat, ci îţi furnizează şi un anumit punctaj care te ajută în ZeList. Ză bigger, ză better! Apoi, este ping mania de unde am aflat că nici ping nu ştiu să dau aşa cum trebuie. Cică trebuie să linchezi către un articol, nu către tot blogul. Silly me! Faptul că ai fost pinguit îţi mai aduce câteva puncte în ZeList. Eu credeam că scopul pinguirii unui blog este de a face o legătură între ceea ce scrie în articolul tău şi blogul respectiv, o trimitere către ceva relevant. Se pare că sunt prost, ping-ul se dă ca să creşti în ZeList. De fapt…totul pare a fi făcut cu scopul de a urca în listă. Unii par a fi în stare să calce pe cadavre pentru asta. În fine, poate nu pricep eu.