Istoria epilatoarelor: de la pense pana la metoda SPL

Paradoxal, epilatoarele nu au fost inventate de niciuna dintre firmele care detin monopolul acestui sector. Nici de Rowenta, nici de Philips si nici de Remington. Ele sunt doar niste brand-uri care au preluat conceptul si l-au dezvoltat atat de mult (si atat de bine) incat au ajuns lideri de piata gratie produselor pe care le-au scos in timp.
Primul epilator, insa, nu a fost unul electric. Lansat pe piata de o companie israeliana in 1980, produsul se numea Epylady si era compus dintr-un arc ale carui coarde erau stranse unele langa altele. Practic, pe masura ce arcul era indoit – manual, intre lamele se crea loc suficient pentru firele de par. Odata ce revenea in pozitia initiala, arcul fixa extrem de strans firele de par, astfel incat la tragerea brusca (a arcului) in exterior, ele se desprindeau brusc. Din pacate, metoda aceasta era una extrem de dureroasa, astfel ca nu s-a bucurat de prea mult succes.

Astazi, industria epilatoarelor a evoluat extrem de mult: avem epilatoare cu pense, cu arc electric, sau chiar saloane care ofera servcii de epilare definitiva SPL (in Constanta, Bucuresti si Timisoara, precum si in celelalte municipii sau orase importante din tara). Treptat-treptat, cei interesati au facut selectia produselor care merita cumparate, astfel ca, cel putin in acest moment, pe piata se gasesc doar produse de calitate. Sigur, nu fac obiectul discutiei produsele de acest tip din bazaruri si piete, ci doar cele produse de brand-uri cunoscute.
Un segment aflat in plina dezvoltare, parte a industriei de mai sus, e cel care are la baza aparatele de epilare definitiva SPL si IPL, aparate care emit fasciculi de lumina intens pulsate si care ajuta la indepartarea firelor de par din dermul superficial, fara dureri si fara efecte secundare. Sigur, sedintele costa ceva mai mult decat clasicele metode de epilare, insa ofera o serie de avantaje care nu sunt oferite de nicio alta modalitate de indepartare a parului.